Dok tropske vrućine haraju većinom zemaljske kugle a i u Srbiji trenutno, uveliko se dele recepti i saveti šta je dobro učinti, kako preživeti ali i šta pojesti da se telo rashladi na ovim visokim temperaturama.
Lubenica je visoko na popisu hrane koja rashlađuje telo zbog velikog procenta vode i vlakana. Većini nas taj sočni plod leta je simbol slatkog i zdravog deserta. Međutim u New Yorku jedan restoran odlučio je da od lubenice napraviti slano ‘glavno’ jelo.
Restoran Ducks Eatery od lubenice je napravio večeru, koja kad je poslužuju izgleda kao karamelizovana šunka. Vlasnik i glavni kuvar William Horowitz kaže kako su u restoranu želeli da imaju više vegetarijanskih i veganskih obroka što ih je navelo da dinje i lubenice pripremaju na isti način kao da su komad mesa.
U videu New York Insidera prikazan je i recept u kojem se vidi da se lubenica oguljena od kore prvo marinira zatim peče u pećnici, nakon čega prolazi zadnju fazu glaziranja u tavi.
Novinarka koja je probala ove ‘odreske’ kaže kako je to nešto drugačije od svega što je jela. Kaže da ukusom ovako pripremljena lubenica nimalo ne podseća na meso, ali ni na svežu voćku.