Od čega zavisi cena selidbi?

Kada rešite da preselite svoje poslovanje ili svoju porodicu, sigurni smo da će vas mučiti razna pitanja. Od toga koliko će sve to koštati, do toga koliko će vam vremena oduzeti sam proces selidbe.

0
1010
Cena selidbi

“Kolika je cena selidbi?“ je uglavnom prvo pitanje koje će postaviti osoba koja je odlučila da svoj život ili poslovanje preseli na drugu lokaciju. Ipak, ne postoji univerzalan odgovor, koji je isti za svaku selidbu. Kako nijedna kuća, stan, poslovna prostorija, kancelarija i firma nije iste veličine, tako ni cena preseljenja ne može biti ista za sve.

Ipak, postoje različiti faktori koji mogu uticati na cenu poduhvata kakva je selidba domaćinstva ili poslovne prostorije. Danas vam otkrivamo od čega sve može zavisiti cena selidbe.

Cena selidbi uglavnom zavisi i od pristupačnosti objekta

Kada rešite da preselite svoje poslovanje ili svoju porodicu, sigurni smo da će vas mučiti razna pitanja. Od toga koliko će sve to koštati, do toga koliko će vam vremena oduzeti sam proces selidbe.

Cena selidbiIpak, glavno pitanje svakako je koja je cena selidbe ukoliko se unajmi odgovarajuća agencija.

Svaka agencija za selidbe imaće svoj cenovnik, koji zavisi od različitih faktora. Jedan od tih faktora može biti i pristupačnost objekta.

Kada se dogovara cena selidbe, agencija će svakako pitati da li se vaš poslovni prostor nalazi u zgradi, kao i da li se vaš stambeni prostor nalazi u zgradi u kojoj postoji lift. Ukoliko postoji lift koji dozvoljava selidbe, cena same selidbe biće znatno jeftinija.

Osim toga, formiranje konačne cene selidbe zahtevaće i obezbeđivanje prostora za kamionski prevoz ili kombi vozilo kojim se vrši selidba. Ukoliko je u pitanju selidba kancelarije u poslovnoj zgradi, važno je raspitati se i o pravilima za preseljenje objekata. Određene poslovne zgrade, naime, dopuštaju preseljenja isključivo neradnim danima ili vikendima.

Cena selidbe zavisiće i od kilometraže

Veoma važan faktor koji formira cenu selidbe jeste kilometraža između utovarnog i istovarnog mesta. Dakle, pod kilometražom se podrazumeva udaljenost između stare i nove adrese, odnosno lokacije.

Što je veća udaljenost između utovarne i istovarne adrese, veća je i sama cena selidbe. Što je kilometraža manja, smanjuje se i cena selidbi.

Osim toga, spratnost zgrade na obe lokacije uzima se kao faktor formiranja cene jedne selidbe.

Cena selidbi formira se i na osnovu broja angažovanih radnika

Kako bi se formirala konačna cena selidbe mora se utvrditi i broj radnika koje je neophodno angažovati za ovakav poduhvat. Ukoliko je neophodno preseliti dvospratnu kuću, cena selidbe biće veća nego kada bi se selio jednosoban stan. Dakle, za prvi poduhvat neophodno je angažovati više ljudi, ali i preseliti više stvari.

Količina i težina selidbenih stvari takođe utiče na cenu. Osim toga, kada su u pitanju selidbe teških tereta, cena se formira na drugačiji način. Ukoliko je za selidbu potrebna drugačija mehanizacija, i cena će biti veća. U ovom slučaju, mere zaštite stvari moraju biti veće.

Potreba za demontažom i montažom nameštaja povećava cenu selidbi

Montaža i demontaža nameštaja procesi su koji su ponekad neophodni pri selidbi stvari.

Ukoliko je neophodno preseliti kabasti i gabaritni deo nameštaja, kao što je garderober ili ormar, neophodno je izvršiti i demontažu istog. Ovo, umesto vas, može obaviti agencija za selidbe. Cena demontaže nameštaja na staroj lokaciji i montaže istog na novoj lokaciji takođe će imati uticaja na cenu selidbe.

Dakle, kao što ste i sami imali prilike da vidite, mnogo različitih faktora utiče na promenu cene jedne selidbe. Prema tome, jedino razgovorom sa agencijom i njihovom brzom procenom možete utvrditi koliko bi koštalo preseljenje vašeg doma ili poslovnog prostora.

Cena selidbiAgencija Atom na raspolaganju vam je 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, tokom cele godine. Pozovite ih i zakažite besplatnu procenu cene selidbe, kao i njenog trajanja. Profesionalni tim ove agencije postaraće se da vaša selidba prođe u najboljem redu i u najkraćem vremenskom periodu. Vaše stvari, dragoceni predmet i nameštaj sigurni su u rukama agencije Atom!