Šlepanje vozila ili pomoć na putu – Koja usluga vam je zaista potrebna?

Iako se često koriste naizmenično, termini šlepanje vozila i pomoć na putu služe veoma različitim svrhama. Iako oboje dele cilj da vas i vaše vozilo izvuku iz nezgodne situacije, oni podrazumevaju različite pravce delovanja.

0
428
Šlepanje vozila ili pomoć na putu

Šlepanje vozila ili pomoć na putu? Otkrivamo vam kako da prepoznate koja usluga vam je zaista potrebna.

Iako se često koriste naizmenično, termini šlepanje vozila i pomoć na putu služe veoma različitim svrhama. Iako oboje dele cilj da vas i vaše vozilo izvuku iz nezgodne situacije, oni podrazumevaju različite pravce delovanja.Međutim, uprkos razlikama, renomirana šlep služba ponudiće svojim klijentima obe opcije. Dakle, kada pozovete šlep službu, obično će vam biti ponuđena i usluga pomoći na putu, ako za tim postoji potreba. Ovo se može protumačiti kao garancija da šlep služba poseduje neophodnu opremu, kao i sertifikate za pomoć na putu u vanrednim situacijama.

S obzirom na manjak distinkcije između pojmova, u narednim redovima vam otkrivamo razlike između pomoći na putu i usluga šlepanja vozila.

Šta su šlep usluge?

Šlepati znači prevoziti vozilo sa jednog mesta na drugo. U zavisnosti od fakora (veličina vozila, udaljenost vozila za šlep, vrsta vanredne situacije) postoje i različite vrste kamiona za vuču. Sve one služe specifičnim namenama.

Šlepanje vozila ili pomoć na putuRecimo, uobičajeni kamion je onaj sa ravnom platformom. Zbog svog dizajna i široke površine, idealan je za transport oštećenih, vozila u kvaru i većih vozila. Ali, može se koristiti i za transport potpuno funkcionalnih automobila, kao što su luskuzna vozila, bicikli, čamci i slično. Takođe, postoje i specijalno dizajnirani kamioni koji služe za šlepanje teških mašina i specijalnih vrsta tereta (klaviri).

Jednostavno rečeno, ako vam je potrebno ’’prebaciti’’ vozilo sa jednog na drugo mesto – bez fizičkog upravljanja automobilom – potrebna vam je usluga šlepanja. Dok se usluge šlepa mogu kombinovati sa uslugama pomoći na putu, same usluge se odnose na transport, ne na popravke vozila.

Šta je pomoć na putu?

Pomoć na putu pomaže vozačima da se izvuku iz izazovnih situacija na putevima. Recimo, ako se vaše vozilo iznenada pokvari tokom vožnje, biće vam neophodna pomoć na putu. Ovo će osigurati da vam u pomoć pritekne obučena i dobro opremljena osoba, koja će vam pružiti brzu popravku. Da li to znači da možete da nastavite i bezbedno upravljate sopstvenim vozilom ili je potrebno da se isto odveze u servis, zavisi od situacije. Ono što je važno jeste da kompanija koja pruža usluge pomoći na putu, vas i vaše vozilo bezbedno skloni sa puta.

Postoji mnogo razloga zbog kojih je neophodna pomoć na putu.

Izduvana ili probušena guma je najčešći razlog pozivanja pomoći na putu. Stručan tim izlazi na teren i obezbeđuje da vaša guma bude pravilno i bezbedno zamenjena.

Ako je akumulator na vašem vozilu neispravan ili pokvaren, profesionalni tim izlazi na teren u najkraćem vremenskom roku i na licu mesta vam ukazuje pomoć. Profesionalni tehničar može pokrenuti vaše vozilo, kako bi vas vratio na put.

Još jedna od čestih situacija u kojoj se možete naći jeste ispražnjen rezervoar goriva. Ne brinite, svakome se može dogoditi! Pomoć na putu podrazumeva i uslugu dopremanja goriva do vaše lokacije.

Isto tako, može se dogoditi da se vaše vozilo zaključa, a da ključevi ostanu unutar vozila. U ovakvim situacijama neophodno je pozvati pomoć na putu. Tehničar će otključati vaše vozilo bez oštećenja mehanizma. Na ovaj način sprečavaju se dodatni troškovi, kao što je popravka brave na vratima i slično.

Šlepanje vozila ili pomoć na putu – Kada vam mogu zatrebati obe usluge?

Ako je vaše vozilo zaglavljeno u blatu, pesku ili jarku, možda će vam zatrebati kombinacija dve usluge – usluge šlepanja i pomoći na putu – kako biste vratili automobil u pogon.

Dakle, većina kompanija koje se bave šlepanjem vozila pružiće vam i usluge pomoći na putu. Tako znate da se radi o kvalitetnoj šlep službi, koja svoj posao obavlja sa visokim nivoom posvećenosti, iskustvom i pažnjom.

Šlepanje vozila ili pomoć na putuŠlep služba AS 011 svojim korisnicima pruža usluge šlepanja vozila, ali i pomoći na putu. Za više informacija o uslugama ove šlep službe, u svakom trenutku stoje vam na raspolaganju.