Psihička zavisnost i Ibogain – Lečenje zavisnosti

0
57
psihička zavisnost i Ibogain

Ibogain je prirodna psihoaktivna supstanca. koja se nalazi u grmlju Tabernanthe Iboga. U poslednje vreme, sve više se spominju neverovatna dejstva ove biljke, naročito kada je u pitanju psihička zavisnost i Ibogain.

Ibogain je koriščen kao dodatak psihoterapiji već 1950-ih godina prošlog veka. Predmet je brojnih bioloških i kliničkih istraživanja koja su ispitivala njegovu efikasnost u lečenju zavisnosti od opijata i drugih supstanci. Rezultati su bili više nego pozitivni, jer ovaj lek pruža pravu priliku za oporavak.

psihička zavisnost i Ibogain 1

Psihička zavisnost i Ibogain – Lečenje zavisnosti je moguće!

Kada je u pitanju psihička zavisnost i Ibogain, mnogi se pitaju u čemu je tajna uspešnosti ove metode. Imamo za vas zaista ohrabrujuće vesti – jedino tretman Ibogainom vam omogućava da zauvek ostavite drogu u prošlosti.

Od nedavno postoji veliko interesovanje za istraživanje Ibogaina i njegovu potencijalnu upotrebu u lečenju od zavisnosti. Ovo je zbog toga što bivši zavisnici izveštavaju o svojevrsnom „resetovanju“ svog bića i potpunoj nezainteresovanosti za upotrebu droge i alkohola.

Potencijalna korist Ibogaina je izuzetna, u smislu brojnih spašenih života ali i ekonomskih troškova za društvo. Pored toga, nema dokaza koji bi sugerisali da je Ibogain štetan u bilo kom pogledu. Upravo suprotno, brojna istraživanja pokazuju da lečenje zavisnosti Ibogainom može značajno poboljšati apstinenciju kod dugogodišnjih zavisnika. U kombinaciji sa socijalnom podrškom i strukturiranim planom lečenja koji je fokusiran na dugoročne ciljeve, tretman Ibogainom pomaže ljudima da potpuno promene svoj život.

psihička zavisnost i Ibogain 2

Psihička zavisnost i Ibogain

Ibogain je neverovatno brz i uspešan oblik lečenja za ljude koji se već godinama neuspešno bore sa bolestima zavisnosti. Za razliku od ostalih tretmana, terapija Ibogainom zaista pomaže ljudima da se zauvek oslobode čak i najtežih adikcija.

Pre nego što se primeni terapija Ibogainom, prvo se obavlja medicinski pregled od strane svetski priznatih stručnjaka. Priprema pacijenta eliminiše šanse za bilo kakve komplikacije. Prvo se utvrđuje fizičko stanje pacijenta. Osim pregleda krvi i i urina, obavljaju se i testovi na Hepatits B i C, kao i na HIV. Radi se i EKG kao i pregled od strane lekara interniste.

Ne samo što se procenjuje fizički status, nego se analizira i mentalno stanje. To podrazumeva stepen motivacije, stadijum zavisnosti, vrstu droge koja je korišćena kao i posledice zloupotrebe. Jedino kada se stekne slika o celokupnom zdravlju pacijenta moguće je planirati tretman. Ukoliko se otkriju neki faktori rizika, pacijent se upućuje na dalja ispitivanja.

Neophdno je koristiti isključivo medicinski kontrolisan Ibogain, koji jedini daje trajne rezultate. Dovoljna je samo jedna seansa da bi pacijent doživeo duboku samospoznaju, i da bi sagledao brojne nerešene probleme u njegovom životu koji su u stvari i doveli do zloupotrebe supstanci. Ovo ga zapravo priprema za sledeći korak, a to je pravljenje boljih i zdravijih izbora.

 

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde