6 koraka za prevazilaženje anksioznosti kada je oralni sex u pitanju

0
1781
oralni seks srbija

6 koraka za prevazilaženje anksioznosti kada je oralni sex u pitanju

Oralni seks, pa čak i sama pomisao na taj čin, može izazvati osećaj nelagodnosti kod mnogih žena. Ukoliko počnete previše da razmišljate o tom koraku, uništavate sve šanse za užitak. Dakle, zapitajte se zašto većina ljudi uživa u oralnom seksu?
Najnovije psihološke studije kažu da je mentalna blokada koju ponekad imamo kada je u pitanju oralni seks, jednostavno negativan odnos, kao i osećaj sramote, koji mnoge žene imaju sa svojim vaginama. „Krivica i sramota prema našim telima mogu vas učiniti nesposobnosti da uživate u tom činu“, kaže one.
Ako vam ovo sve zvuči poznato, pročitajte ovih šest koraka koji će vam pomoći da probijete mentalnu blokadu i doživite oralni seks kao lepo i ugodno iskustvo.

Masturbirajte više
Većina žena se tokom seksualnog čina, više fokusira na pružanje zadovoljstva nego na sopstveni užitak. Poznati seksualni terapeut, Dr. Kat Van Kirk, smatra da na taj način žene pokušavaju da se „dokažu“ kod svog partnera. Masturbacija često pomaže da se prevaziđe mentalna blokada u glavi.
„Mnoge žene nisu naučile da uživaju u seksu. Budite usresređene na disanje i na čin vođenja ljubavi. Uz masturbaciju otkrijte negativne signale koje vam telo šalje, jer vam oni mogu dati smernice kako da naučite svoje telo da uživa. “

Ispitajte sebe
Briga o vaginalnoj higijeni pravi veliku mentalnu blokadu. Kao rezultat toga, imamo javlja se kod većine žena opterećenje kako će njena vagina izgledati, mirisati ili kakvog će ukusa biti.
Dr. Kat kaže da ukoliko zavolite svoje telo onakvim kakvo jeste, uspećete da prevaziđete i anksioznost. Kako bi ste na što bolji način upoznali svoje telo, predlaže da sednete, postavite ogledalo ispod vagine i pogledate kako ona stvarno izgleda. Na taj način upoznaćete sebe bolje, i početi da cenite više svoje intimne delove tela. Iznenadićete se koliko je ona privlačnija vašem partneru nego vama samima.

zena ogledalo telo srbija

Fokusirajte se na partnerovu reakciju
Većina žena ima tendenciju da brine da li je dovoljno zadovoljila svog partnera. Čak i ako nisu doživele orgazam, i dalje će se osećati dobro zbog činjenice da su svom partneru pružile užitak. Alekandra Fine, izvršni direktor Dame Products, komapanije koja proizvodi sexy igračke, kaže da se trudi da pročita signale koje joj partner šalje tokom oralnog seksa. „Trudim se da osetim govor tela mog partnera, da čujem svaki njegov uzdah i uhvatim te signale kako bi ih upotrebila kao sredstvo komunikacije između nas dvoje, i prilagodila se tamo gde je to potrebno.“

Opustite se
Ukoliko planirate da se to desi, trudite se da budete opušteni, raspoloženi i stvorite ugodan ambijent za oboje, predlaže Stacy Rybchin, osnivač My Secret Luxury. Prigušite svetla, upalite sveće, sipajte čašu vina … uradite sve ono što će atmosferu učiniti prijatnom. „Počnite sa laganom masažom i dodirima po celom telu. Zatim, pre nego što pređete na oralni seks, pokušajte sa strastvenim poljupcima, maženjem, grickanjem itd. Ako to uradite, bićete opušteni i nećete razmišljati o negativnim stvarima“, kaže ona.

Usredsredite se na ono što vam prija
Jedan od najčešćih mentalnih blokova je strah da nećete doživeti orgazam. Stalno razmišljajući o tome da li ćete doći do vhunca, definitivno vam neće pomoći da se opustite i uživate. „Ako se bojite da ne možete doći do orgazma na ovaj način, koncentrišite se na činjenicu da se i uprkos tome i dalje dobro osećate. Refokusirajte se na zadovoljstvo i ništa drugo „, kaže Rybchin. Nemojte se plašiti da imate glasne uzdahe, pa čak i da vodite „igru“. Vaš partner će to definitivno ceniti!

strah od oralnog seksa

Probijte mentalnu barijeru
Dr. Kat kaže da imamo tendenciju samozavaravanja tokom oralnog i seksa uopšte. To je u osnovi negativan aspekt unutrašnjeg govora koji nam mozak šalje i sprečava da se opustimo i uživamo u nezaboravnom iskustvu zvanom oralni seks! Žene postaju opterećene sitnicama poput verbalizacije, izraza lica umesto da se prepuste užitku sa svojim partnerom. Postanite svesni koje su to negativne misli koje vas ometaju u seksu, pokušajte da ih eliminišete,  usresredite se na pozitivne stvari i na taj način ćete probiti sve mentalne barijere, opustiti se i uživati u oralnom seksu na pravi način.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde