5 fantastičnih tropskih rajskih ostrva koja su nepravedno zapostavljena

0
955
rajska ostrava turizam poseta ronjenej

Za one koji su spremni da odu korak dalje da bi osetili čari usamljene lepote!

Predstavljamo vam 5 fantastičnih tropskih rajskih ostrva koja su nepravedno zapostavljena a možda bi trebali da odvojite koji dinar više i posetite ih. Ostaće vam u sećanju, garantujemo vam.

Pomislite na tropski raj i poznata ostrva kao što su Bali, Mauricijus, Barbados i Šri Lanka. Ali daleko od gužve i organizovanih tura, postoji još jedan tip tropskog raja – vrsta koju možete pronaći samo na udaljenim skoro napuštenim ostrvima, hiljadama kilometara od bilo čega.

Ovo su mesta na kojima možete provesti svoje dane u potpunom miru i odmoru, plivajući u čistom moru i u kristalno bistrim plavim rupama – a što je najbolje, vi ste jedini koji će tu uživati. Govorimo o destinacijama do kojih nije jednostavno doći, ali verujte da vredi svakog čekanja i presedanja za novi let, svake vožnje automobilom i brodom da bi stigli do njih. Štaviše, verovatno i niste nikada čuli za njih … ali ovo su pet, tropskih rajskih ostrva koje definitivno vredi posetiti.

Espírito Santo, Vanuatu

U Tihom okeanu zapadno od Fidžija leže 83 vulkanska ostrva Vanuatu. Espirito Santu, je ostravo koje obiluje napuštenim plažama i prirodnim bazenima za kupanje.

Ronjenje iznad koralnih grebena sa pogledom od milion dolara će vas laganim zamahom peraja odvesti do koralnog vrta koji raste na odbačenim ratnim materijalom koji je ovde ostavljen na kraju Drugog svetskog rata. Obavezno iznajmite automobil kako bi ste u potpunosti istražili prekrasnu istočnu obalu i Nanda Blue Hole, mesto koje je savršeno za plivanje. Dalje na sever, uživajte u koktelima na Champagne Beach-u.

Ostrvo Lady Elliot, Australija

Možda jedna od najlepših tajni Australije, Ladi Elliot ostrvo leži na južnom kraju Velikog koralnog grebena u Kvinslendu. Ovo ostrvo krasi prelepa severna plaža i predstavlja pravi tropski raj pun belog peska. Međutim, naglasak i istinska lepota ovog ostrava je podvodni život.

Naš savet je da obavezno iznajmite ronaličku opremu i odete ekskurziju na Svetionik Bommie gde ćete verovatno uspeti da ronite pored moćnih manta raža. Takođe ćete naleteti na koralne vrtove u kojima živite hiljade živopisnih riba, kao i kornjače i veliki broj rakova. Odlična stvar je što je oprema za ronjenje besplatana u odmaralištu.

Moorea, Francuska Polinezija

Jedna od manje poznatih francuskih polinežanskih ostrva, Moorea je samo 12 milja udaljeno severozapadno od Tahitja. Ovo vulkansko ostrvo je savršen raj, sa bujnim zelenim planinama koji pružaju savršenu pozadinu beskrajnim plažama sa zlatkastim peskom.

Ovo ostrvo pored svoje lepote ima i još jednu veliku prednost. Mnogo je jeftinije od super-luksuznog susednog ostrva Bora Bora. Za potpun mir i uživanje u izolaciji, krenite planinskim putem Rotui, kroz dolinu Opunohu koji će vas odvesti do idiličnog zaliva Opunohu.

Ukoliko ovo ostrvo posetite od jula do novembra, možda vam se posreći i dobijete priliku da plivate s grbavim kitovima.

Karimunjawa Ostrva, Indonezija

Karimunjawa ostrva, locirana u Javi moru, sastoje se od 27 ostrva koja su pod zaštitom zakona, što znači da su očuvane prelepe plaže i živopisni podvodni život glavni razlog za posetu ovom ostrvu.

Brzi gliseri napuštaju grad Jepera na Java ostrvu u jutarnjim časovima i treba im dva sata da stignu do Karimunjawa ostrva. Uradite najbolje za sebe i iznajmite privatanog lokalnog skipera sa brodom za 20 eur dnevno i prokrstarite oko svakog tropskog rajskog ostrva.

Tanna Ostrva, Vanuatu

Ako je vaša ideja o tropskom raju više usmerena ka avanturama nego boravku na plažama, onda je ostrvo Tanna idelana destinacija za vas.

Na ovom fenomenalnom ostrvu nemojte nikako propustiti šestočasovno iskustvo vozeći se u terencima sa pogonom na sva četiri točka do planine Yasur da bi prisustvovali magičnom zalasku sunca. Garantujemo da će vam adrenalin proraditi jer ćete prisustvovati izbacivanju rastopljenog kamena visoko u nebo, tačno pred vašim očima.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde