Zašto Kate Middleton ne želi da prihvati poklone tokom kraljevskih poseta?

0
512
Zašto Kate Middleton ne prima poklone u javnosti
Photo: Screenshot Instagram @unitedkingdomroyalty

Prilično smo dobro informisani kada je reč o dešavanjima u kraljevskoj porodici. Od onoga što se dešava iza zidina Bakingemske palate, preko svih protokola, rekli bi smo da znamo sve kada su u pitanju njihove veoma interesantne tajne.

Na primer, da li ste znali da je kraljica zabranila da se upotrebljava jedan sastojak u kraljevskoj kuhinji? Ili zašto Meghan Markle često nosi crnu boju tokom službenih poseta? Ako ne znate ove odgovore onda morate malo bolje da pratite Trendy portal.

A šta kažete na to koji je pravi razlog zbog koga se princ Vilijam i Kate Middleton ne drže za ruke u javnosti, ali Meghan i Prince Harri to prosto obožavaju.

Ako ste pomislili da znate sve što smo vas pitali, imamo još jednu kraljevski zagonetku za vas.

Kate Middleton neće primati poklone od drugih ljudi tokom zvaničnih kraljevskih poseta.

Zašto?

Vojvotkinja iz Kembridža nedavno se vratila na posao pet meseci nakon što je rodila svoje treće dete, princa Louisa. Tokom prošle nedelje dok je bila u poseti Sayers Croft Forest School and Wildlife Garden u Maidi Vale u Londonu, gde se upoznala sa školarcima, jedno dete joj je uputilo malo čudno pitanje: zašto fotografi uzimaju njene poklone.

Međutim, kraljevski protokol što se tiče primanja poklona je malo komplikovan.

Na veb sajtu kraljevske porodice jasno piše: „Pokloni koje nude pojedinci koji žive u Velikoj Britaniji a nisu lično poznati članu kraljevske porodice trebaju se odbiti jer postoji zabrinutost zbog prikladnosti ili motiva donatora ili samog poklona.“

Navodno, članovima kraljevske porodice se dozvoljava primanje samo poklona koje su darovani od javnosti, ako je njihova vrednost manja od 150 funti, poput cveća i određene hrane (torti, slatkiša…).

Prema BBC-u, svi pokloni moraju da se koriste od strane kraljevske porodice, i upotrebljavaju se za izlaganje, daju se u dobrotvorne svrhe ili polanjaju članovima osoblja.

Zamislite samo broj medvedića koje su sakupili tokom godina 🙂

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde