Kontejneri za slaganje i grupisanje robe – Plastični kontejneri menjaju kartonske kutije

0
837
plasticni kontejneri

Brojne su trgovine i fabrike koje u svojoj logistici u radu koriste kartonske kutije i pored njihovih brojnih mana. Veletrgovine i tržni centri često koriste kartonske kutije za slaganje robe na rafovima i njihovo grupisanje, iako su te kutije nepraktične za nošenje viljuškarom.

Plastični kontejneri

Kartonske kutije su najčešće različitih dimenzija, retko kad se uklapaju kad se slože u magacinu, nisu lake za manipulaciju i sklone su izvitoperenju ukolko je povećana vlažnost vazduha ili postoji voda na podu u nekom delu objekta. Karton je i lako zapaljiv, pa je u nekim slučajevima preporuka za njegovu zamenu, alternativnim sredstvima prisutna već kod proizvođača različitih proizvoda.

Tu su još i brojni ekološki razlozi koji upućuju na traženje alternative kartonskim proizvodima. Plastični kontejneri holandske kompanije Schoeller Allibert su višenamenski, trajni, ne zahtevaju operacije kao što su raspakivanje, savijanje i odlaganje. Primenom plastičnih kontejnera pravi se ušteda u ambalažnom otpadu što predstavlja ekološki značaj. Samim tim, ostvaruje se ušteda u potrošnom materijalu, jer su plastični kontejneri dugovečni.

Kontejneri po meri poručioca

Tehničari Schoeller Allibert dolaze kod naručioca, analiziraju potrebe i mogućnosti, i na posletku predstave rešenje koje se oslanja na postojeći asortiman proizvoda. Najprimenjeniji kontejneri su iz EuroClik serije, koja predstavlja inovaciju u savremenim sistemima za odlaganje i skladištenje. Pametan dizajn omogućava povećanje efikasnosti logistike. Zatim pruža mogućnost za lagano uvećanje visine pomoću klik bustera. Sa svih strana se nalaze držači etiketa koji olakšavaju komunikaciju između sektora, dok rupe za odvod na dnu pružaju dodatnu zaštitu od požara. Ručke su ergonomske, što omogućava njihov transport i korišćenje u mnogim situacijama.

Kontejneri su male težine i lako se održavaju

Mogu se po potrebi prati vodom i brisati krpom. Pogodni su za automatizovano premeštanje i ređanje jedan na drugi. Prave se u dve boje radi lakšeg nadzore i vođenja evidencije. Pune kutije su stabilne za nošenje u ruci i skladištenje zbog zgodne konstrukcije. Kada se odlažu mogu se rasklopiti i stavljati jedan u drugi, što stvara uštedu u magacinskom prostoru. Izrađuju se u veličinama koje su kompatibilne sa svim vrstama transporta, tako da su primenjive i za prevoz na paletama.

Ekološki značaj

Korišćenje plastičnih kontejnera kompanije Schoeller Allibert govori o razvijenoj ekološkoj svesti jer se njihovom primenom ostvaruju uštede u kartonu. Čuvanje prirodnih resursa je poslednjih decenija top tema na koju nas podseća sve veći broj stručnih radova i istraživanja. U svim evropskim zemljama prisutne su organizacije koje svojim delovanjem bacaju svetlo na očuvanje šuma i potrebu za reciklažom.

Poznato je da je za proizvodnju jedne tone kartona potrebno oko dve tone kvalitetnog drveta, 85 000 litara vode i 7,4 MW električne energije. Nadalje, odlaganjem kartona na deponije i njegovim razlaganjem stvara se metan.

Taj opasan gas ima ograman negativan uticaj na stvaranje efekta staklene bašte, čak 24 puta veći nego ugljen dioksid.Upotrebom plastičnih kontejnera ambalažni otpad se smanjuje na minimum, dugoročno se štede novac i prirodni resursi.

Schoeller Allibert je svetski lider u proizvodnji povratne plastične ambalaže za pakovanje, transport i skladištenje robe. Naši plastični kontejneri su već odavno dobro znani daleko izvan granica Holandije. Već 60 godina zadovoljavaju potrebe svojih klijenata širom Evrope, pronalazeći rešenja za njihove često vrlo složene potrebe. Upoznajte se sa našim kompletnim proizvodnim programom!

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde