Sa samo tri sastojka napravite čokoladni cheesecake bez šećera

0
149
cheesecake priprema recept
Photo: Pixabay.com
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Odvojite žumance od belanca. Čokoladu otopite na pari, pa umešaj krem sir.
Pomerite smesu s vatre i umešajte žumanca. Umutite čvrsti šlag od belanaca, pa postupno dodajte i mešajte sir sa čokoladom.
Okrugli kalup obložen papirom za pečenje premažite uljem. Izlijte smesu, nekoliko puta lagano lupite kalupom o radnu površinu, kako bi svi mehurići vazduha izašli iz smese.
U veći dublji lim dodajte vrelu vodu i stavite u nju kalup s tortom. Pecite oko 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni Celzijusa i pecite još toliko.
Isključite rernu i ostavite kolač unutra još 15 minuta.
Neka bude dobro ohlađen pre posluživanja.
Sastojci:
4 jaja, 150 g tamne čokolade, 150 g krem sira

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde