Panični poremećaj je moguće prevazići uz stručnu pomoć!

0
1105
panični poremećaj

Panični poremećaj je jedan od najčešćih psihičkih problema današnjice, koji mnogima zadaje glavobolje. Ovo se odnosi ne samo na ljude koji pate od ovog poremećaja, nego i na njihove najbliže, koji često ne znaju kako mogu da im pomognu. Za početak, hajde da se bolje upoznamo sa ovim stanjem.

Da li ponekad imate iznenadne napade anksioznosti i ogromnog straha koji traju nekoliko minuta? Da li vam srce ubrzano lupa, znojite se i osećate kao da ne možete da dišete ili mislite? Da li se ovi napadi dešavaju u nepredvidivim trenucima bez očiglednog okidača, zbog čega se brinete o mogućnosti da u bilo kom trenutku doživite drugi?

Ako je tako, veoma je verovatno da imate tip anksioznog poremećaja koji se naziva panični poremećaj. Ako se ne leči, može veoma sniziti kvalitet vašeg života jer dovodi do drugih strahova i problema na poslu, kao i socijalne izolacije.

Međutim, postoji pravo mesto gde se veoma uspešno tretiraju najrazličitiji psihički problemi i bolesti zavisnosti, a to je klinika VIP Vorobjev.

panični poremećaj 1

Šta je panični poremećaj?

Panični poremećaj nastaje kada se ponavljaju neočekivani napadi panike.

U stručnoj literaturi, napadi panike su definisani kao preplavljivanje intenzivnim strahom koji dostiže vrhunac u roku od nekoliko minuta.

Napade panike karakteriše iznenadan strah od katastrofe ili gubitka kontrole čak i kada nema stvarne opasnosti. Osoba takođe može imati snažnu fizičku reakciju, poput lupanja srca, poteškoća sa disanjem i znojenja. Napadi panike mogu se pojaviti u bilo kojem trenutku. Sem toga, mnogi ljudi sa paničnim poremećajem stalno brinu o mogućnosti drugog napada.

Uzroci paničnog poremećaja nisu jasno utvrđeni. Istraživanja su pokazala da ovaj psihički problem može biti genetski uslovljen. Panični poremećaj je takođe povezan sa značajnim prelazima koji se dešavaju u životu. Odlazak na fakultet, venčanje ili rođenje prvog deteta su glavne životne tranzicije koje mogu izazvati stres i poslužiti kao okidač.

Iako uzroci paničnog poremećaja nisu jasno razumljivi, informacije ukazuju na to da određene grupe imaju verovatnije da će razviti poremećaj. Konkretno, za žene su dvostruko veće šanse da razviju ovo stanje u odnosu na muškarce.

Srećom, postoji rešenje. Uz stručnu pomoć, možete prevazići ovaj psihički problem i poboljšati kvalitet svog života!

panični poremećaj 2

Panični poremećaj i lečenje na klinici VIP Vorobjev

Najbolje mesto za vaše izlečenje je poznata ruska klinika VIP Vorobjev, koja je pomogla brojnim ljudima da se izleče od raznih adikcija i prevaziđu psihičke probleme, poput depresije, PTSD-a, fobija, poremećaja ishrane i mnogih drugih stanja.

Lečenje paničnog poremećaja fokusira se na smanjenje ili otklanjanje simptoma. To se postiže psihoterapijom, koju sprovodi kvalifikovani stručnjak za mentalno zdravlje, a u nekim slučajevima i lekovima.

Terapija obično uključuje kognitivno-bihejvioralnu terapiju (KBT). Ova terapija vas uči da menjate svoje misli i postupke tako da možete razumeti svoje napade i bolje upravljati svojim strahom.

Dođite u kliniku VIP Vorobjev, jer ćete ovde dobiti podršku i pomoć vrhunskih stručnjaka, koji će vam pomoći da napravite značajan pomak u svom životu.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde