NAJBOLJI SAVETI ZA SUNČANJE: Kako do idealnog tena ako imate svetlu put

Devojke svakog leta imaju problem i poteškoće sa sunčanjem, naročito ukoliko imaju svetlu put. Često se događa da izgore, a nakon toga sledi perutanje kože. Otkrili smo neverovatan način da ovog leta imate savršen ten! Obavezno isprobajte!

0
51
Sunčanje i svetao ten

Pripadnice lepšeg pola, svetle puti ulažu puno truda kako bi leti postigle preplanuli ten koliko god im to teško polazilo za rukom. Taj proces je često dug jer je izrazito svetla koža često osetljiva na sunce.

Pre nego se odlučite na sunčanje i posete solarijumu, možda bi trebalo da znate kako određene namirnice podstiču stvaranje melanina pa ih je dobro jesti više i češće. To su: krompir, spanać, blitva, brokoli, tikvica, zelena salata, paprika, kao i: dinja, kruška, narandža, kajsija, mango i lubenica.

Važno je piti puno vode, preporučeno najmanje 2 litre dnevno. Hidrirana koža će brže potamneti na suncu nego ona dehidrirana.

Sunčanje i svetao tenIskoristite obilje raznovrsnog voća i povrća u letnjim danima i začinite vodu. Napravite i napitke poput:

  • Sassy vode
  • Vode s krastavcima
  • Limunadu
  • Sok od lubenice

Svetlu kožu suncu izlažite u jutarnjim satima te u kasnim poslepodnevnim. Nemojte zaboraviti koristiti kreme za sunčanje koje će zaštititi vašu kožu od UV zraka. Osim krema, možete koristiti i ulje ili losion s UV zaštitom.

Kako bi koža brže poprimila želeni preplanuli ten, nakon što na nju nanesete zaštitu, namažite je marmeladom koja podstiče tamnjenje.

Sunčanje i svetao tenNakon vremena provedenog na suncu ne zaboravite da joj je potrebna nega odgovarajućom kremom posle sunčanja ili suvim uljem.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde