Najava Mortal Kombata XI već na The Game Awards 2018 showu? Novi leak upravo to sugeriše…

Mortal Kombat XI je ili jedna od najgore čuvanih tajni ili masterpiece trollanja fanova, tu nema sumnje. Tokom proteklih nekoliko meseci, svedočili smo brojnim glasinama i leakovima koje su nam davali do znanja da je nova Mortal Kombat igra u razvoju.

0
1082
mortal kombat XI za ps4 pc xbox one
Foto: Promo

Očekivali smo njenu najavu i tokom ovogodišnjih E3 i Gamescom sajmova, ali ista je izostala, a Ed Boon i ekipa prilično su tihi uprkos svim tim silnim glasinama koje kruže internetom. Neke od najkonkretnijih i najizglednijih glasina koje smo mogli čuti tokom proteklih mesec-dva, uglavnom su dolazile direktno od osoba koje su na neki način povezane s celom Mortal Kombat gaming franšizom – od motion capture ekipe, pa sve do španskog glumca Laloa Garze koji je svoj glas pozajmljivao likovima kao što su Reptile i Kung Lao. Sada, kako se bliži The Game Awards 2018, sve oči fanova usmerene su upravo na taj događaj, na kojem očekuju najavu igre, a da bismo istu zaista mogli videti već u četvrtak, najbolje dokazuje i novi leak koji je sinoć osvanuo na preterano verodostojnom 4Chanu.

mortal kombat 11Ako je verovati postu koji je na 4Chanu objavila osoba koja se predstavila kao QA tester, Mortal Kombat XI je dosta realan, a njegovu najavu bismo trebali videti već 6. decembra tokom The Game Awards 2018 showa.

U postu osobe koja se predstavlja kao Mortal Kombat XI QA tester, objavljeni su i dodatni detalji o igri koji se tiču modova i likova koji nas u njoj očekuju. Prema tim informacijama, igra će imati dosad najduži razvojni ciklus koji će ukupno trajati četiri godine (godinu dana konceptualnog rada i pune tri godine razvoja), s tim da je konceptualni period započeo još za vreme razvoja Mortal Kombata X, što znači da bi igra već mogla biti tri godine u produkciji.

Ono što smo još saznali, jeste da bi igra navodno trebala da ima i posebni Adventure mod sličan onome iz Shaolin Monksa, a koji bi trebao da donese gomilu customizacijskih opcija i naravno unlockablesa (dnevnih i premium). Adventure mod će navodno podržavati i drop in/drop out co-op igranje za dva igrača, online ili lokalno.

Osim Adventure moda, igra će imati i standardni Story mod koji će biti fokusiran na tri glavna lika (u detaljima priče spominju se nikad opasniji “Punishing” Raiden koji nema milosti prema onima koji na bilo koji način pokušaju ugroziti sigurnost ovozemaljskog carstva, car Liu Kang i carica Kitana koji su u potrazi za drevnim kamenom ostavljenom od strane bogova iz MK univerzuma, te Shang Tsung i Reiko koji će spletkariti zajedno s Kotal Kahnom radi svojim “vanzemaljskih” interesa).

Kada je u pitanju tehnička strana igre, NetherRealm navodno za razvoj iste koristi Unreal Engine 4, za razliku od prošle igre koju je pokretao modifikovani Unreal Engine 3, što bi trebalo garantovati znatno bolje i atraktivnije vizuale i animacije.

Bilo je reči i o igrivi likovima, pa smo tako saznali kako će Fujin biti jedan od igrivih likova, dok neki od klasičnih likova kao što su Johnny Cage, Goro, Sonya, Kano, Baraka, Mileena ovaj put neće biti igrivi.

Kao što vidite, informacija o igri je poprilično, ali opet, ponavljamo, s obzirom da nam stižu s 4Chana, istima bismo trebali da pristupimo s određenom dozom rezerve. S druge strane, svi verujemo kako je krajnje vreme da vidimo najavu novog Mortal Kombata, a sam The Game Awards 2018 nam definitivno zvuči kao idealno mesto za tako nešto. Hoćemo li tu najavu zaista i videti i jesu li sve navedene informacije zaista tačne, možda saznamo već u četvrtak.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde