Moćno punjenje: Xiaomi priprema već do kraja 2020. godine brzi punjač od čak 100W

Brzina punjenja baterije na pametnim telefonima, pa i tabletima, postala je vrlo važna. Brzina punjenja telefona je područje na kojem će se voditi velike borbe među proizvođačima pametnih telefona u bliskoj budućnosti.

0
512
punjač brzi za mobilni 100w

Trenutni rekorder je Oppo, koji sa svojom SuperVOOC 2.0 tehnologijom može puniti čak s 65W, što je ekspresno brzo. Međutim, Xiaomi priprema iznenađenje, navodno će do kraja ove godine implementirati tehnologiju koja će moći puniti baterije na pametnim telefonima velikom brzinom.

Xiaomi je to nazvao “100W Super Charge Turbo” što i nije toliko novo, predstavili su to još u martu 2019. godine u posebnom videu (možete ga pogledati niže), a u kojem prikazuju kako su bateriju od 4000 mAh napunili za samo 17 minuta, dok je u isto vreme Oppo sa svojom tehnologijom napunio 65%. Razlika u tome je što Oppo svoju tehnologiju uveliko koristi, a Xiaomi još uvek ne.

No, i to bi trebalo da se promeni do kraja godine, jer je Xiaomi najavio komercijalnu upotrebu ove tehnologije već u decembru ove godine. I to nije kraj, već testiraju noviju tehnologiju koja je čak i 20 posto veća, odnosno radi se o još bržem brzom punjenju od čak 120W.

Ako mene pitate, brzina punjenja od 100W mi je sasvim dovoljna, samo ako je sigurna. Prvi pametni telefon koji bi mogo da podrže ovu tehnologiju je Xiaomi Mi 10 Pro Plus u novembru ili Xiaomi Mi Mix 4 nešto kasnije, najverovatnije u poslednjem ovogodišnjem kvartalu.

Ali, pre toga bi ih mogao zaskočiti Lenovo sa svojim novim Legion gamerskim pametnim telefonom, a koji bi mogao podržavati brzo punjenje od čak 90W, tako da bi mogao krunu preuzeti od kompanije Oppo, a Xiaomi ćemo još malo pričekati.

Naravno, i konkurencija ne spava. Vivo, sestrinska Oppo kompanija, predstaviće još brže punjenje od 120W preko svoje Super FlashCharge tehnologije, što se isto očekuje krajem godine, a koja će bateriju od 4000mAh napuniti za samo 13 minuta, 4 minute brže od XIaomija.

Zaoštrava se bitka oko brzog punjenja, zar ne?

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde