Lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina

0
791
lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina

Lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina je najsavremenija metoda lečenja brojnih adikcija.

Bolesti zavisnosti spadaju u jednu od najtežih kategorija. Međutim, kako medicina napreduje, na raspolaganju su nam sve savremeniji tretmani koji se pokazuju daleko uspešnijim od njihovih prethodnika. Danas je uz pomoć proverenih metoda koje garantuju uspeh moguće pobediti svaku zavisnost!

lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina 1

Zašto lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina?

Zloupotreba supstanci je veoma ozbiljno stanje, koje zahteva hitno lečenje. Njeni uzroci mogu izmaći naučnoj dijagnozi i mogu proizlaziti jednako iz emocionalne i psihološke prirode pojedinca koliko i iz hemijske reakcije na supstance. Srećom, pojavljuje se nova vrsta terapije koja koristi životnu snagu psihodeličnog iskustva koja transformiše život da bi pomogla ljudima da prevaziđu svoje destruktivne zavisnosti.

Lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina je najinovativnija metoda lečenja zavisnosti, koja je pomogla ljudima da se zauvek oslobode najtežih adikcija. Bazira se na primeni Ibogaina, psihodelične supstance koja se nalazi u ibogi, zapadnoafričkoj biljci. Kroz istoriju se koristila u ceremonijama lečenja i inicijalnim ritualima u zapadnoj Africi.

Vremenom dolazi do otkrivanja da ova supstanca ima još jedno svojstvo, a to je da ljudima pruži apstraktniju perspektivu na sopstvene emocije i životna iskustva, što postavlja temelje za izlečenje od zavisnosti.

Lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina je najinovativnija prirodna metoda

Ono što terapiju Ibogainom čini posebnim jeste što intenzitet psihodeličnog iskustva omogućava nivo samorefleksije koja je obično nepristupačna. Opisan kao sličan LSD-u, ali jači i dugotrajniji, Ibogain izvodi pacijente iz njihovog normalnog stanja uma. Nakon toga oni izveštavaju da mogu sagledati svoja prošla iskustva, obrasce ponašanja i izbore u potpuno novom svetlu.

Ibogain ima neuobičajenu sposobnost da drastično umanji ili potpuno eliminiše simptome apstinencijalne krize čak i najozbiljnijih zavisnika nakon samo jedne doze. Dugogodišnji alkoholičarii zavisnici od opijata doživljavaju užasno bolne fizičke simptome kada pokušavaju da se samostalno „skinu“ sa droge ili alkohola. Suprotno tome, pacijenti koji su prošli kroz iskustvo sa Ibogainom izveštavaju da ovi simptomi nestaju nakon lečenja, stvarajući prostor za samorefleksiju, bez oslanjanja na druge lekove.

Jasno je da su ovi pacijenti bili u stanju da dođu do uvida u svoje životno iskustvo. Ovo im omogućava da razumeju korene svoje zavisnosti i daje im oslobađajuću perspektivu o mogućnostima za bolju, zdraviju budućnost.

lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina 2

Evropski Ibogain Centar – Mesto za novu šansu

Tradicionalne metode lečenja zavisnosti pokazale su se nedovoljno uspešnim, jer neki zavisnici nisu u stanju da promene svoj život nakon iskustva sa njima. U većini slučajeva zavisnost se zamenjuje zavisnošću od lekova koji se koriste za oporavak. Ovo je korak u pravom smeru, ali daleko od potpunog izlečenja.

Za mnoge zavisnike ove tradicionalne metode jednostavno nisu dovoljne za prepoznavanje i rešavanje pravog izvora njihove opasne zavisnosti. Lečenje zavisnosti pomoću Ibogaina je definitivno novi način za izlečenje adikcija.

Pravilno vođena Ibogain terapija, potpuno prilagođena svakom pacijentu koji je istinski posvećen tome da okonča svoju zavisnost, uvek daje rezultate. Nikada nije kasno da pokušate ispočetka.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde