Koristite mobilni telefon kao alarm? Evo zašto ne bi trebalo to da radite

Od pojave mobilnog telefona, mnogi su odustali od budilnika i nameštaju alarm na telefonu da ih budi ujutro. Koliko god to bilo praktično, ima i svoje negativne strane kojih treba da budete svesni.

0
459
Alarm na mobilnom telefonu
Foto: Shutterstock

1. Može vam poremetiti san

To je zbog toga što mnogi ne mogu a da ne pregledaju šta se događa na društvenim mrežama nakon što uzmu mobilni da nameste alarm pre spavanja. Osim što ćete zbog toga nešto kasnije leći, plavo svetlo sa mobilnog će vam poremetiti san i teže ćete zaspati.

2. Može vam poremetiti jutarnju rutinu

Opet se radi o tome da čim uzmemo telefon ujutro, nakon što ugasimo alarm, često pogledamo „šta ima“ u svetu, na društvenim mrežama, pregledamo e-mailove… Ta neplanirana aktivnost oduzima vreme i jutra vam postaju nervozna i ubrzana jer imate manje vremena da se spremite za posao, školu i slično.

3. Teže ga je čuti

S obzirom na to da alarm na mobilnom nikada nije toliko glasan kao budilnik, može se dogoditi da ga ujutru ne čujemo, a svi znamo kakve to probleme nosi sa sobom.

Alarm na mobilnom telefonu
Foto: Shutterstock

Uz to, na zvukove mobilnog navikavamo se tokom dana pa bi ih zbog toga u polusnu mogli i ignorisati.

4. Baterija se može isprazniti

Alarmi na mobilnom ne rade ako je baterija prazna, a čak i najodgovornijima se ponekad dogodi da zaborave staviti mobilni na punjač. Rezultat može biti da prespavate vreme za buđenje. Mudrije je, ukoliko ujutro imate neke zaista važne obaveze, da se budite klasičnim budilnikom, piše Brightside.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde