Facebook je za tri meseca uklonio 8,7 miliona fotografija gole dece

Facebook je objavio kako su njihovi moderatori u roku od samo tri meseca uklonili 8,7 miliona fotografija na kojima su bila prikazana gola deca.

0
352
Faceboo uklanja dečije gole fotografije
Photo: Pixabay.com

Ova društvena mreža poručila je ujedno kako su razvili softver koji automatski označava potencijalne golišave fotografije dece. Softver je počeo da funkcioniše prošle godine, ali Facebook je tek sada odlučio da progovori o njemu.

99% fotografija sklonjeno je pre nego što su bile prijavljene!
Objavili su i kako su razvili još jedan program koji detektuje kontakte radi seksualnog zlostavljanja. Od 8,7 miliona fotografija za koje Facebook kaže da je njih 99 odsto uklonjeno pre nego što su ih korisnici prijavili kao neprikladne, javljaju iz Facebooka.

Podsetimo, Facebook je prošle godine kritikovan od strane britanskih vlasti koje su tvrdile da je Facebookom rasprostranjeno seksualno zlostavljanje dece.

Nakon tih tvrdnji BBC je istražio te navode i došao do dokaza da pedofili dele fotografije dece u tajnim Facebook grupama.

Iz Facebooka sada poručuju da usavršuju algoritam za uočavanje golih dečijih fotografija na Facebooku i Instagramu, a sistem koji blokira fotografije zlostavljanja dece već je u funkciji.

„Naši inženjeri su u zadnje vreme fokusirani na klasifikatore, kako bi sprečili nepoznate, nove fotografije na mreži“, rekla je Antigone Davis, šefica za globalnu sigurnost na toj mreži.

Facebook tako, u Velikoj Britaniji, nove fotografije zlostavljanja dece ili dečije pornografije prijavljuje britanskom Nacionalnom centru za nestanak i iskorišćavanje dece.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde