Evo kako da se sa vaših društvenih mreža možete odjavite koristeći drugi računar

0
1120
Društvene mreže odjava
Photo by Kaboompics .com from Pexels

Kako biste osigurali profil i sprečili nepozvane goste da švrljaju vašim Facebookom, Instagramom ili Linkedinom, iskoristite sigurnosne stavke programa i priuštite sebi malo privatnosti daljinskom odjavom.

Linkedin

Kako biste se odjavili s Linkedina na drugom uređaju idite na web stranicu, prijavite se i klikinte na svoju profilnu sliku. Tamo odaberite postavke i privatnost klikom na Settings & Privacy.

Prva kartica koja se otvori imaće stavku za prijavu i sigurnost Login and security. Promenite postavke odabirom stavke Change koja se nalazi pored menija u kojem se nalazi popis svih mesta gdje ste prijavljeni, odnosno ‘Where you’re signed in‘.

Tamo ćete videti sve aktivne prijave, a na vama je samo odabrati one iz kojih se želite odjaviti. Sve što trebate uraditi je pritisnuti ‘Sign out‘.

Facebook

facebook gasi aplikacije vesti
Photo: Pexels.com

Ako brinete zbog čega drugi koriste vaš Facebook profil, uvek se možete odjaviti sa svih neželjenih mesta korišćenjem Facebookovih sigurnosnih postavki. Prvo idite u Postavke > Sigurnost i prijava gde ćete pod menijem Gde ste prijavljeni pronaći sve svoje aktivne prijave.

Kliknite na tri tačke pored prijave i odaberite odjavu klikom na Odjava. Ako imate hrpu prijava o kojima ne znate ništa, odskrolujte prema dnu i tamo odaberite Odjavi se iz svih sesija.

Pinterest

Iz Pinteresta se možete odjaviti odlaskom u meni klikom na Settings i dolaskom do stavke za sigurnost pod imenom Security. Tamo kliknite na Show sessions da biste dobili popis aktivnih prijava – svaka od njih imat će pridruženo ime uređaja, mesto i datum.

Kako biste se odjavili, kliknite na End activity.

Twitter

Twitter, začudo, ne nudi opcije koje omogućavaju odjavu s druge lokacije. Ono što morate uraditi jeste da, ukoliko želite prevariti sistem, jednostavno promeniti lozinku.

Ono što uvek možete uraditi je da zabranite pristup aplikacijama odlaskom u  Settings & privacy > Apps i klikom na Revoke Access svim aplikacijama koje želite držati dalje od vašeg profila.

Instagram

Instagram srbija odjava
Photo by energepic.com from Pexel

Instagram kao i Twitter ne nudi ‘daljinsku odjavu’. Ono što možete da uradite je da, kao i kod Twittera – promeniti lozinku odlaskom u Settings > Password. Ovime ćete sami sebi poslati email s linkom za promenu lozinke.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde