Elvis Presley je preminuo 16. avgusta 1977., ali mnogi odbijaju da poveruju u to

Kralj nije mrtav! Prošla je 41 godina od smrti kralja rokenrola, ali neki još ne veruju u to pa ga viđaju svuda - čak i u božićnom filmskom klasiku!

0
1642
ELVIS PRISLI ZAVERA
Foto: Instagram @elvis

Prema lekarskom izveštaju, Elvis Presley preminuo je 16. avgusta 1977. godine od posledica infarkta. Kralj rokenrola napravio je neverojatne stvari za muziku i još za života zadužio nas je svojom karijerom. Ali, kako to već biva, zašao je u dekadenciju i pred kraj je već bio zavisan od svega i svačega i bi je prilično jadna verzija samoga sebe.

Međutim, neki obožavaoci još ne veruju da je mrtav. Kao i u drugim slučajevima smrti slavnih, veruju kako je Elvis lažirao svoju smrt da bi se malo odmorio od slave.

Prvo viđenje

Priča koja je podstakla kasnije tračeve o živom i zdravom Elvisu – kratko nakon njegove smrti muškarac je došao na aerodrom u Memphisu i kupio jednosmernu kartu za Buenos Aires. Osim što je izgledao kao Presley, kartu je uzeo pod imenom Jon Burrows, što je ime koje je Elvis koristio kad bi se prijavljivao u hotele.

Teorija o nadgrobnom spomeniku

grob elvisa prislija
Foto: Instagram @emiliaontheroad

Elvisovo puno ime bilo je Elvis Aron Presley, ali na spomeniku u Memphisu piše „Aaron“. Iako se rodio kao Elvis Aaron, navodno su roditelji hteli da promene to srednje ime kako bi što više ličilo imenu njegovog blizanca koji je bio mrtvorođenče – Garon Presley.

Fanovi vjeruju kako je na spomeniku namerno napisano pogrešno ime kako bi nam dali do znanja da je pravi Elvis još živ.

Fotka iz Gracelanda

Iste godine kad je Elvis preminuo, Mike Joseph s porodicom je posetio Graceland i na fotografiji navodno uhvatio samog pevača kako sedi u kućici kraj bazena. Kasnije su iz menadžmenta objasnili kako je to bio Elvisov dugogodišnji telohranitelj Al Strada, ali ljudi jednostavno ne veruju u to.

Mafija je kriva

Autorka knjige „Is Elvis alive“, Gail Brewer-Giorgio, u intervjuu je izjavila kako je Elvis bio povezan s mafijaškim poslovima, odnosno da je pomogao FBI-u u razotkrivanju italijanske mafijaške organizacije u kojoj je bio ubačen kao „krtica“. Kako bi mu spasili život, morali su ga staviti u program zaštite svedoka jer bi ga inače mafija ubila.

‘Sam u kući’

Pa, verovatno su se događale i čudnije stvari, ali neki fanovi uvereni su kako je Elvisu nedostajala zabavna industrija pa je bio statisa a klasičnom božićnom filmu „Sam u kući“. Film je snimljen 1990. godine, što znači da bi Elvis tada imao 55 godina. Kosa mu je nešto svetlija nego Elvisova u mladosti, ali to isto ima smisla jer je njegova prirodna kosa bila plava ili svetlo smeđa, a u crno se farbao. To se sve poklapa s izgledom čoveka za kojeg fanovi misle da je zapravo Elvis Presley. Uostalom – pogledajte video pa zaključite sami!

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde