Da li je Apple već spreman za 5G podršku?

Prođu li testiranja dobro, taj modem bi mogao da se nađe u seriji pametnih telefona koji u Apple-u planiraju da predstave tokom 2020. godine

0
1075

Linija Appleovih pametnih telefona mogla bi u 2020. godini da dobije podršku za mreže 5G, a Intel bi trebalo da postane ekskluzivni dobavljač modema za njihove telefone.
U Intelu trenutno razvijaju procesor 8060, koji bi trebalo da bude korišćen u testiranju mreža 5G na iPhone-ima. Ali, u toj kompaniji planiraju da prozvedu i modem 8161, temeljen na deset-nanomilimetarskoj tehnologiji s podrškom za 5G, a koji bi trebalo da omogući veće brzine prenosa podataka i viši nivo efikasnosti.

Prođu li testiranja dobro, taj modem bi mogao da se nađe u seriji pametnih telefona koji u Apple-u planiraju da predstave tokom 2020. godine.

Ako ekskluzivni dobavljač 5G modema za Apple postane Intel, mogao bi značajno da poboljša svoju poziciju na tržištu smartfona, kojim trenutno dominiraju Samsung i Qualcomm. Ali, u Apple-u navodno imaju i plan B: kompaniju MediaTek, poznatu po modemima za jeftinije i smartfone srednjeg cenovnog ranga.

Pre mesec dana iz Qualcomma su najavili kako planiraju da predstave 5G modem X50 kako bi tokom iduće godine ta kompanija trebalo da ponudi bar dva 5G modema za najskuplje smartfone. Među partnerima su naveli LG, OnePlus, Xiaomi, Vivo i Sony. Apple će možda zaobići X50 zbog navodnih problema sa odvodom toplote, piše Next Web.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde