Da ili ne? „Ružni“ trend koji se ženama (opet) sve više sviđa

Već 2020. godine postao je česta pojava, a u 2021. je, čini se, eksplodirao. Radi se o patchwork trendu, koji mnogi vide kao podsetnik da i "ružni" trendovi i dalje mogu imati svoje mesto u modnom svetu

0
564
patchwork srbija moda stil

Patchwork uzorak (odeća koja izgleda kao da je napravljena od zakrpa) vratio se u trend, a još jednom prigrlili su ga modni dizajneri poput Stelle McCartney i Prade. Svoje mesto ti komadi su već dobili i na policama pristupačnijih prodavnica.

Istorijski gledajući, patchwork je način korišćenja ostataka tkanine ili način produženja životnog veka odeće. U praksi danas taj trend označava komade odeće koji su spojeni ili izgledaju kako da su spojeni od manjih komada tkanine različitih uzoraka koji su povezani u jednu celinu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Blue Boheme (@blueboheme)

To u teoriji znači i da biste se, ako ste vešti s koncem, iglom i šivaćom mašinom, mogli sami zaigrati kod kuće i napraviti sopstvenu verziju tog trenda. U praksi većina će ipak pronaći komad po svom guštu na policama prodavnica jer iako se ovaj trend opisuje kao ružan, on, kako to obično biva, ima sve više svojih poklonica. 

I dok su devedesetih najpopularniji komad odeće izrađen na ovaj način bile farmerke, danas je trend prešao na novi nivo pa retro zakrpe idu u kompletu s gotovo svakim komadom odeće.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DEN.DESIGN (@den.design_)

A kako ih nositi? Modni poznavaoci kažu da je tajna u nepreterivanju. Patchwork uzorak sam po sebi je upečatljiv, stoga je dobro da ostatak kombinacije bude bazičan. Ključno je s patchwork uzorkom upariti komade koji se s njim neće nadmetati.

Ako je uzorak posebno šaren, najbolje ga je upariti s neutralnim nijansama poput crne, bele, sive… Ako se sastoji od jednobojnih blokova, možete ga pokušati upariti s uzorcima, no i tad je najbolje držati se jednostavnih uzoraka poput prugica.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Carole Tanenbaum (@caroletanenbaum)

Ovaj uzorak birajte za ona područja koja želite naglasiti jer on će svakako privući pažnju na sebe. Naprimer, ako želite da naglasite gornji deo tella, odaberite bluzu ili jaknu sa zakrpama.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde