WhatsAppa uvodi reklame u svoje statuse

U Facebooku su pronašli način da zarađuju i od WhatsAppa koji su platili 19 milijardi dolara. Sada su potvrdili da će korisnicima u Statuse, opciju koja radi kao Instagram Stories, prikazivati reklame

0
1109

WhatsApp je dugo bio oaza lišena dosadnih reklama i oglasa, ali znalo se da će tome kad tad doći kraj. A sada je stigla i službena potvrda da su gazde iz Facebooka otkrile kako da zarađuju i na megapopularnoj aplikaciji za slanje poruka.

Ipak je vreme da WhatsApp vrati deo od 19 milijardi dolara koliko su za njega dali 2004. godine.


Potpredsjednik WhatsAppa Chris Daniels potvrdio je za The Economic Times kako će uskoro početi sa prikazivanjem oglasa na kartici za ‘Statuse’.

– Stavljaćemo oglase u ‘Statuse’. To će biti primarni način zarade, ali i prilika da klijenti dođu do ljudi na WhatsAppu – rekao je Daniels.

Statusi na WhatsAppu funkcionišu slično kao Stories (Priče) na Instagramu ili Facebooku ili kao Snapchatu. Korisnici mogu da objave kratke postove i videa koja nestaju nakon 24 sata. Na Snapchatu se oglasi mogu prikazivati između priča, a Instagram ima sponzorirane objave koje se prikazuju korisnicima.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde