Želite da izgledate mlađe i svežije? Poslušajte tajne mladolikog izgleda Korejki

0
1041
korejska mladolikostkozmetika
Photo: Stockvalut

Žene u Koreji se uvek drže nekoliko pravila nege i zahvaljujući njima održavaju mladolik izgled bez ikakvih dokaza starenja. U dnevnu rutinu je ključno uključiti proizvode koji podstiču kolagen.

Čišćenje i hidratacija lica

Očistite lice tonikom na bazi ulja kako biste iz kože izvukli sve masne nečistoće poput šminke i kreme za sunčanje. Potom lice očistite sredstvom za čišćenje na bazi vode kako biste uklonili nečistoće poput prljavštine i znoja. Napravite piling kože kako biste odstranili mrtve ćelije. Namažite lice kremom kako biste joj pružili potrebnu vlagu.

Hidratacija tela

Odmah nakon kupanja namažite kožu kremom. Tokom kupanja ili tuširanja toplom vodom pore na telu se otvaraju i puno lakše upijaju kremu ili losion.

Masaža lica

Stimuliše limfne čvorove i pojačava cirkulaciju. Kako biste sprečile pojavu bora, masirajte lice uz V liniju u područjima iznad i između očiju (iznutra prema spolja) i oko usta (od obraza prema nosu).

Kozmetika

Korejke najviše koriste kozmetiku s puževim mucinom (sekretom) koji štiti kožu od štetnog delovanja ultraljubičastih zraka, usporava starenje zahvaljujući antioksidansima koje sadrži, smanjuje dubinu i vidljivost bora, izglađuje teksturu kože i ubrzava zaceljivanje oštećenog tkiva. Sadrži vitamine, kolagen, mineralne soli i hijaluronsku kiselinu.

Hijaluronska kiselina

Treba je dodati u svoju kozmetičku rutinu. Ona je savršen sastojak u borbi protiv starenja.

Dodaci kolagena

Ima sličan učinak poput ginsenga, održava elastičnost kože i čini je svetlijom i svežijom. Vitamin C ima ulogu u stvaranju kolagena, karnitina, hormona i aminokiselina. Ključan je za zarastanje rana, a olakšava oporavak od opekotina. Vitamin C je takođe antioksidans, podupire funkciju imunološkog sistema i olakšava apsorpciju željeza. Treba imati na umu da nakon uzimanja vitamina C ne bi trebalo odmah izlaziti na sunce jer može izazvati pigmentaciju na koži.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde