Ljubav uvek pobeđuje! Borba protiv govora mržnje

Mladi Zadranin Jure Zubčić odlučio je da ne želi da gleda i trpi govor mržnje u svome Zadru tako da je odlučio da po tom pitanju nešto i preduzme. Mi samo kažemo bravo!

0
1206
Ljubi Srbina zadar grafit
Foto: Facebook / Jure Zubčić

Kada je na zidu zgrade ugledao grafit „Ubi Srbina“, odlučio je da jednostavnom intervencijom, dodavši slovo „Lj“ pretvori govor mržnje u govor ljubavi.

„Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lipše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to zadrani rekli – mosa bavlju“, napisao je u objavi na svom Facebook profilu, na kojem je objavio i fotke svoje građanske „intervencije“.

poruka ljubavi zadar hrvatska
Foto: Facebook / Jure Zubčić

„Primjetio sam grafit prije dva dana i sinoć sam odlučio ispraviti grafiti. Naravno, u prilog mi je išla očigledna nepismenost autora grafita pa je posao bio lagan. Nažalost, u Hrvatskoj je sve raširenija pojava govora mržnje. Jedan od uzroka toga je što se i neki političari često u javnim istupima služe govorom mržnje.

Otpor ksenofobiji i nacionalizmu nije samo potreba, već i građanska dužnost. Nije tu bilo puno razmišljanja treba li nešto napraviti sa grafitom već samo razmišljanje što točno napraviti. Svi mi, odgovorni građani, trebamo pružiti tu vrstu otpora, svatko u svom susjedstvu. Dužni smo poslati poruku da pozivi na ubijanje nisu prihvatljivi nikad i nigdje“, rekao je Jure za portal 100posto.hr.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde