Zaštitite se tokom pandemije korona virusa: 8 razloga zašto bi trebalo češće da vozite bicikl

Pandemija virusa covid-19 promenila je živote svih nas. Ipak, ukoliko se odlučite na to da koristite bicikl kao prevozno sredstvo, ne samo da ćete se osećati bolje i mlađe, već ćete i izbeći rizik da se zarazite korona virusom.

0
1043
Biciklizam tokom korone
Photo: FreePik

Biciklizam je izuzetno popularan sport, a jedan od razloga je svakako doprinos na naše zdravlje i kompletno stanje organizma. U nastavku članka nalazi se 8 sjajnih razloga zašto bi trebalo da se odlučite za biciklizam.

1. Biciklizam pogoduje vašem telu. Ovim sportom ojačaćete, poboljšaćete kondiciju i zdravlje srca. Vožnja biciklom 30 minuta dnevno pružiće najbolju negu vašem kardiovaskularnom sistemu.

2. Vožnjom bicikla otkrivate nepoznata područja. Sami birate vaše odredište i svaki put ćete otkriti nove lepote obližnjih, ali i udaljenijih mesta. Na ovaj način možete ići svuda, bez korišćenja javnog prevoza i rizikovanja da se zarazite virusom. Uživajte u prirodnim lepotama.

3. Na biciklu ćete se (ponovno) osećati mladi. Vožnjom biciklističkim stazama, osetićete vetar u kosi i vratiti se natrag u mlade dane.

4. Biciklizam je pogodan za sve osobe bez obzira na telesnu pripremljenost. Biciklizam nije namenjen samo vrhunski pripremljenim sportistima, već i svakom pojedincu koji zna voziti bicikl. S vremenom možete poboljšati kondiciju i kompletnu telesnu pripremljenost.

Biciklizam tokom korone
Photo: FreePik

5. Vožnjom bicikla štedite novac. U početku ćete morati izdvojiti nešto novca za bicikl, ali nakon toga je vožnja bicikla potpuno besplatna. Vožnja biciklom takođe vas vodi od tačke A do tačke B, tako da možete vežbati tokom putovanja i kombinovati uživanje i relaksaciju sa korisnim.

6. Biciklizam će vas ojačati. Vožnjom bicikla aktivno je mnogo različitih mišića u telu. Naravno, najviše nožni mišići, ali i trbušni i leđni mišići koji stabilizuju telo.

7. Biciklizam je sport koji je čuva našu planetu. U ovom sportu nema prisustva štetnih gasova poput ugljičnog monoksida. Umesto vožnje automobilom, trebalo bi da razmislite o biciklizmu i čistom okruženju.

8. Biciklizam odgovara svima. Voziti bicikl mogu i osobe sa telesnim oštećenjima ili drugim problemima. Osobe s prekomernom težinom takođe mogu da voze bicikl.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde