Punjenje telefona preko noći nikako nije dobra ideja!

Postoji nekoliko vrlo lakih načina kako da produžite život baterije vašeg mobilnog telefona, a veliki broj njih vezan je za način na koji ga punite!

0
504
duži život baterije
Foto: Pixabay

Vodite računa o tome da bateriju uvek držite između 20 i 80 posto kapaciteta. Za ovu namenu možete koristiti softver koji će vas podsetiti kada baterija dostigne 80 posto. Kada dobijete podsetnik, samo isključite telefon s punjača.

Poštedite bateriju od punjenja preko noći

Smanjite količinu vremena koje baterija provodi na sto posto kapaciteta time da ne spajate uređaj na punjač preko noći. Koliko god baterije bile otporne na preterano punjenje, ono i dalje polako ali sigurno utiče na njihovu dugovečnost.

Pažljivo s brzim punjenjem

Ako koristite mod za brzo punjenje, osigurajte da uređaj ne bude spojen predugo nakon što se napuni. Zapamtite, puno kraćih spajanja na punjač su bolji od jednog dugog. Stavite telefon na punjač kada je na 30 posto i pričekajte da se napuni do 80%.

Punjenje telefona do 80%
Foto: Pixabay

Pazite na temperaturu

Baterije koje imate u uređajima ‘vole’ sobne temperature, što znači da nikad nije pametno izlagati ih ekstremnoj vrućini ili hladnoći.

Ograničite punjenje na fiksni postotak baterije

Ako vam uređaj to dozvoljava, ograničite maksimalno punjenje na 80 posto. Ako nemate, potražite aplikaciju koja vam to može omogućiti.

Smanjite broj aktivnih aplikacija

Koristite mod za štednju baterije i smanjite broj nepotrebnih aktivnih usluga. Sve ovo trebalo bi dramatično da poveća vreme između dva punjenja, kao i da produži sveukupni život samoj bateriji.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde