Posetite olupine Titanika na dnu atlanskog okeana 2019-te godine

Učestvujte u misijama istrazivanja potonulog Titanika

0
2178

Planovi su u toku da ljudi pesete olupinu RMS Titanika na dnu Atlantskog okeana 2019 godine, kao sklop od 6 misija istraživanja olupine koje će trajati po 11 dana. Učestvovati u “Titanic Survey Expedition“, koja je dostupna naučnicima i „narodnim istraživačima“, će koštati 105,129 dolara (83,537 funti), što je ekvivalentno ceni karte prve klase za originalno putovanje Titanikom.

Postojce devet uloga „specialista“ za svaku pojedinačnu misiju, timovi ce započeti putovanje od St. John’s, Newfoundland i zatim odleteti da upoznaju brod sa ronilačkim timom za pomoć. Specialisti ce živeti i raditi sa operacionom posadom i ekspertima za dobare tokom misije, takodje ce im se pridružiti barem na jednom zaronu do Titanika, koji ce trajati oko 7 sati u „Titanu“. Imaće takodje šansu da treniraju i podržavaju operacije u obliku sonar operacija, laserskog skeniranja, navigacije, komunikacija, operacija sa kamerom i zapisivanja podataka.

Oni koji žele da se pridruže misiji moraju biti stariji od 18 godina i takodje da mogu da se ukrcaju na male brodove(Zodiacs) tokom burnog mora. Moraju demonstrirati osnovni balans pokretljivost i fleksibilnost i da završe jednodnevni trening. Za više informacija o misijama posetite ovde.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde