NEĆETE VEROVATI: Bizarni poslovi koje posluga obavlja za kraljicu Elizabetu

Britanska kraljica zapošljava mnogo ljudi koji zbog nje obavljaju krajnje bizarne poslove. Da li biste mogli sebe da zamislite da radite OVAKO nešto? Za koliku platu biste pristali?

0
468
Kraljica Elizabeta
Photo: Screenshot Youtube

Britanska kraljica, 94-godišnja Elizabeta II, svakodnevno uživa u luksuzu koji je mnogima tek nedostižni san. Kako joj ništa ne bi nedostajalo, iz dana u dan brine „vojska“ kućnih pomoćnika, stilista, čuvara, pa i – najboljih svetskih kuvara. Međutim, kraljica svoje osoblje tera na neke poprilično bizarne zadatke, poput toga da – nose njene cipele. Portal New Idea donosi spisak bizarnih aktivnosti koje moraju izvršavati kraljičine sluge.

1. Nosač cipela

Svi su svesni da cipele, kada ih nosimo prvi put, mogu biti poprilično neudobne i da mogu da uzrokuju pojavu žuljeva koji ne priliče jednoj kraljici. Zato se Elizabeta snašla, pa ima osobu koja umesto nje nosi njenu novu obuću, kako bi se ona malo „rastegla“ i kako bi time izbegla nepotrebne neugodnosti.

2. Nadzornik umetnina

Elizabeta je poznata kao velika ljubiteljka umetnosti, zato nije čudno da Bakingemsku palatu krase brojna vredna umetničkih dela. Još 2005. godine kraljica je zaposlila osobu koja nadgleda njenu kolekciju. Koliko je poznato, ona sadrži sedam hiljada slika i oko tri hiljade minijatura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Royal Family (@britishmonarchy) on

3. Majstor muzike

Ne bira kraljica muziku samo tako. Zato je na tu poziciju imenovala kompozitorku Judith Weir, a ona će na toj poziciji ostati deset godina. „Velika je čast biti zadužen za kraljičinu muziku. Nadam se da ću ohrabriti sve Britance koji pišu, pevaju ili sviraju, i da ću ih čuti što više u ovih deset godina„, rekla je Judith.

4. Čuvar pečata

U svojoj vladavini dugoj gotovo sedam decenija, kraljica se našla na brojnim pečatima, a poseduje i retku kolekciju koju je nasledila od svog oca, Georgea V. Kako bi ostali u besprekornom stanju, brine se njen lični čuvar pečata.

5. Ljudski budilnik

Dok se većina „smrtnika“ budi uz zvukove alarma sa mobilnog telefona, kraljica je za to unajmila osobu koja svakog jutra, tačno u 9.15, svira ispod njenog prozora i tako je budi, bez obzira nalazi li se ona u Bakingemskoj palati, Vindzoru ili Balmoralu.

6. Navijač satova

U kraljičinim se rezidencijama nalazi više od hiljadu satova, od kojih su neki stariji od stotinu godina. Zato je Elizabeta zaposlila osobu koja svakodnevno obilazi i proverava sve te satove, te ih po potrebi navija ili popravlja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rainha Elizabeth II (@rainhadoreinounido) on

7. Degustator hrane

Kraljica i njen suprug, princ Filip, pre svakog obroka pričekaju da čuju šta o hrani misli osoba koja je degustira – pre njih. To je posao koji postoji vekovima. Wef Kevin Dundon, bivši kuvar kraljevske porodice, izjavio je: „Uvek sam kuvao po dva tanjira, jedan za degustatora i jedan za kraljicu, i degustator je uvek probao pre nego što je kraljica pojela„.

8. Majstor za konja

Nije tajna da kraljica obožava jahanje, i uprkos svojim godinama, ne propušta priliku da sedne na konja. Ipak, društvo joj u tome pravi njen ‘Master’ za konja, Lord de Mauley, koji joj se svakog puta pridružuje u jahanju. Osim toga što je prisutan na važnim događajima na koje kraljica stiže na konju i u kočiji, on se brine i za štale.

9. Rezač mesa

Kao što samo ime sugeriše, zadatak ove osobe je da seče kraljičino meso umesto nje, pogotovo za posebne prilike poput Božića. Inače, ova pozicija je nasledna.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde