Najgledanija japanska serija na Netflix-u dobija treću sezonu

Posle 9 meseci, koliko je trajalo zatišje i nagađanje da li će biti novih epizoda, Netflix je objavio veoma zagonetan tizer koji nagoveštava mogućnost 3. sezone. Naime, na zvaničnom Twitter nalogu ovog giganta osvanula je slika seta od 10 karata za igranje na crnoj pozadini.

0
355
Najgledanija japanska serija na Netflix-u dobija treću sezonu

Dve godine nakon premijere u decembru 2020, obožavaoci Alice in Borderland konačno imaju sve odgovore. Uzbudljiva triler serija zasnovana je na istoimenoj mangi. Prati grupu običnih ljudi koji su prebačeni u Tokio alternativne stvarnosti, gde moraju da pobede u igricama opasnim po život da bi preživeli i dobili priliku za povratak u stvarni svet.

Istina o Borderlandu bila je obavijena velom misterije tokom čitave serije. Ni likovi, ni gledaoci nisu znali kako su igrači izabrani i da li bi ikada mogli da pobegnu. Sada, kada je finale 2. sezone odgovorilo na velika pitanja koja se tiču Arisuovog vremena u Borderlendu, jedino je preostalo pitanje da li možemo da očekuje i 3. sezonu.

Da li je Netflix dao zeleno svetlo za nastavak serije?

Posle 9 meseci, koliko je trajalo zatišje i nagađanje da li će biti novih epizoda, Netflix je objavio veoma zagonetan tizer koji nagoveštava mogućnost 3. sezone. Naime, na zvaničnom Twitter nalogu ovog giganta osvanula je slika seta od 10 karata za igranje na crnoj pozadini.

Osim što su karte za igranje jedan od glavnih simbola serije Alice in Borderland, mnogi fanovi su u njima videli skrivenu poruku. Ako napišete boje svake karte i izaberete slovo u svakoj boji koje odgovara broju na karti dobićete natpis „ALICE THREE“.

Kako se završila 2. sezona Alice in Borderland?

Za sve koji su zaboravili, ali i one koji tek planiraju da se upuste u avanturu gledanja serije, sledi mali podsetnik.

Tokom cele sezone, Arisu je pokušavao da dobije odgovore o misterioznom, smrtonosnom Borderlandu od svakog od njegovih „građana“, koji su do tada postali izazivači karata lica. On i njegovi saveznici su rizikovali svoje živote zbog mogućnosti da se vrate u stvarni svet. Međutim, i nakon što su osvojili sve karte, nikada nisu dobili potvrdu da neće zauvek ostati u Borderlandu.

Najgledanija japanska serija na Netflix-u dobija treću sezonuU finalu sezone 2, konačno smo videli veliki obračun između igrača Arisua i Usagija i Kraljice srca, zvane Mira Kano, koja je otkrivena kao jedan od majstora igre na kraju 1. sezone. Nakon što je pobedila Pikovog kralja, Arisu i Usagi otišli ​​su u arenu Kraljice srca na meč za kroket. Tu je Mira izazvala Arisua da završi 3 runde kroketa. Ovaj jednostavan izazov Arisuovu potragu za odgovorima o Borderlandu pretvorio je u bitku mentalne manipulacije.

Šta možemo da očekujemo od 3. sezone?

S obzirom na to da su prve 2 sezone već adaptirale celu mangu, sve je moguće u 3. sezoni Alice in Borderland. Posebno kada se uzme u obzir i sam završetak 2. sezone.

Finale sezone završeno je vrlo zloslutnom slikom: nalet vetra duva preko stola punog karata za igru tako da sve one odlete, osim Džokera. Prema mišljenju mnogih ovaj snimak treba da predstavlja uvod za lik Džokera koji bi bio „trajekt“ za vraćanje grupe u stvarni svet. Ili bi to mogao biti nagoveštaj da reditelj serije Shinsuke Sato ima ambicije da se vrati u svet Borderlanda na neki drugi način.

Najgledanija japanska serija na Netflix-u dobija treću sezonuNa kraju krajeva, japanski manga umetnik Haro Aso je napisao dva spin-offa, a nama ostaje da budemo strpljivi i sačekamo novu sezone koja će označiti finiš serije.