Najčešće zablude o auto folijama

Predrasude o presvlačenje automobila auto folijom i dalje postoje i pitanje da li ofarbati automobil ili ga jednostavno presvući, večita je dilema mnogih ljudi.

0
1356
Zablude o auto folijama

Zablude o auto folijama i dalje postoje.

Presvlačenje automobila je jedan od najekonomičnijih marketinških alata u poslovnom svetu. Razvoj tehnike, interneta i nove ekonomije omogućio je da inovativne ideje budu pretočene u stvarni dizajn.

Digitalno štampane auto folije predstavljaju relativno novu tehniku kod nas, koja se stalno razvija. Pa zbog toga postoji mnoštvo različitih mišljenja na internetu. U tolikoj masi informacija nije redak slučaj da su neke od njih potpuno netačne.

Kako odabrati adekvatnu foliju za vaše vozilo? Da li je bolje parcijalno ili potpuno presvlačenje vozila? Koji je najbolji način za pranje vozila koja su oblepljena folijom? Samo su neka od pitanja koja „muče“ vozače prilikom donošenja odluke.

Da biste bili pravilno informisani Broutality team vam skreće pažnju na najčešće zablude o auto folijama.

Zablude o auto folijama – one oštećuju farbu

Najveća greška je, upravo, podatak da presvlačenje vozila auto folijom može da ošteti njegovu farbu. Ove zablude o auto folijama idu toliko daleko da na pojedinim forumima se skreće pažnja da jednom stavljene folije ne treba skidati jer je ispod njih farba u jako lošem stanju.

Naprotiv, one imaju zaštitnu ulogu. Odnosno, napravljene su od vinila koji lako prianja uz potpuno čvrstu boju. Te je štiti od sunčevog zračenja ili ogrebotina tokom vožnje. Takođe, sprečava koroziju boje koja nastaje od prljavštine, vode i smole.

Zablude o auto folijama – teško se skidaju

Ovo je još jedna netačna tvrdnja. Jer su one tako dizajnirane da se mogu lako ukloniti.

Upravo, renomirani proizvođači kao što su ORACAL, AVERY, 3M nude auto folije vrhunskog kvaliteta. Njihove performanse se stalno testiraju i usavršavaju.

Svaki postupak uključuje i ispitivanje lepkova za vinil. Na taj način garantuje se čisto uklanjanje bez ostataka.

Imajte u vidu, da skidanje, kao i montiranje, auto folije treba poveriti profesionalcima sa iskustvom.

Zablude o auto folijama – posao je skup, te ne vredi ulagati u njega

Stručnjaci naglašavaju da je ovo velika neistina kada su zablude o auto folijama u pitanju.

S obzirom da su dostupne u različitim vrstama i kvalitetima, i cena za presvlačenje vozila je različita. Za potpuno oblepljivanje potrebno je izdvojiti od 300 do 600 evra. Ako se taj iznos uporedi sa klasičnim vidom reklame vidi se jasna razlika.

Naime, auto folije imaju garanciju od 2 do 10 godina. Što znači da u tom periodu nije potrebno dodatno ulaganje. Kao što je slučaj kod zakupa prostora na TV, bilbordu ili u novinama.

Osim toga, vozilo je stalno u pokretu, pa je veći broj ljudi koji će videti reklamu na njemu, a samim tim je veći i ostvareni profit.

Montiranje na prozorima umanjuje vidljivost

Za ljude koji se bave poslom montiranja auto folija ova činjenica zvuči smešno. Ali za laike je sasvim logično pitanje o sigurnosti vožnje ukoliko je presvlačenje vozila podrazumeva zatamnjivanje stakala auto folijom.

Zablude o auto folijama

Da, možete videti kroz prozorsku grafiku! Ona se štampa na perforiranoj foliji koja ima vrlo sitne rupe. Te je vozačima obezbeđena jasna vidljivost, dok štampa izgleda savršeno sa spoljašnje strane prozora.

Broutality team ima stručni tim sa višegodišnjim iskustvom u poslu. On vam može pomoći kod svake dileme prilikom odluke vezane vašeg mezimca.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde