Kako je crtani ‘Maša i Medved’ optužen da širi jeftinu propagandu Kremlja

Luđe od ovoga ne može biti! Lik medveda je, pak, prema ovoj ludoj teriji, zadužen za to da "promeni svest dece o Rusiji s negativnog u pozitivni!

0
654
Maša i medved putin paranoja
Photo: YouTube Screenshot

Kritičari optužuju ruski animirani serijal „Maša i Medved“ da se bavi „kremaljskom propagandom“ i da je instrument meke moći Rusije, piše londonski Times.

„Maša ima tvrdoglav, neprijatan karakter, a pritom je i odlučna. Ona previše toga preuzima na sebe. Nije preuveličavanje ako kažemo da se ponaša ‘putinovski'“, kazao je profesor Anthony Glees sa Univerziteta Buckhingham.

via GIPHY

S druge strane lik medveda je, pak, prema ovoj ludoj teriji, zadužen za to da „promeni svest dece o Rusiji s negativnog u pozitivni“.

Letonske kritičare, takođe je iznervirala i kapa ruskog carinika koju Maša nosi u jednoj od epizoda, dok tera zeca s Medvedove ograde. Oni su zaključili da Rusija tako demonstrira „zaštitu svojih granica“. Dmitrij Lovejko, šef studija Animaccord, koji pravi ovaj crtani odbacio je sve te teorije.

via GIPHY

„Poprilično je teško sve ovo komentarisati bez velike ironije. Times je trebao napisati da se Maša ponaša churchilovski“, poručivši da autori serijala nisu imali na umu nikakve političke paralele dok su stvarali „Mašu i Medveda“.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde