Muškarci su najpoželjniji u ovom odevnom komadu

Zanimljiva studija Univerziteta Notingem Trent otkrila je u kojim odevnim komadima muškarci izgledaju najseksepilnije!

0
842
Bela majica sexy muškarac
Foto: Pexels.com

I dok bi neki pomislili da je reč o trenerci ili, nasuprot tome, elegantnom odelu, istraživanje je pokazalo drugačije: Muškarci su ženama najprivlačniji kada nose bele majice.

U istraživanju je učestvovalo 30 žena, starosti od 18 do 25 godina, koje su imale zadatak da na osnovu fotografija muškaraca ocene njihovu privlačnost.

bela majica na muškarcu
Foto: n.n.

Rezultati su pokazali da su učesnice najviše ocena dale onima koji su nosili bele majice, a zanimljivo je da nisu imali savršen oblik tela, poput isklesanih trbušnjaka i izraženih mišića ruku i ramena.

One su zanemarile estetiku, tako da su ih privukli oni muškarci koji nisu imali idealne proporcije, ali su nosili bele majice.

Prema tome, kada nose belu majicu, muškarci su privlačniji ženama čak 12 odsto, a tajna se krije u optičkoj iluziji – ova boja vizuelno širi ramena i sužava struk, a u prvi plan ističe V oblik tela.

„Bele majice na muškarcima poboljšavaju percepciju o zdravstvenom stanju, kao i samoj privlačnosti onih koji ih nose. Naravno, postoje individualni ukusi, ali ovo istraživanje je pokazalo kako moda može da ima pozitivan ili negativan uticaj na percepciju atraktivnosti i zdravlja ljudi“, istakli su istraživači.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde