Michael Kors kupuje modnu kuću Versace za 2 milijarde dolara!

Čuveni italijanski modni brend prelazi u ruke Michael Kors Holdings kompanije a Donatela Versace ostaje na mestu kreativnog direktora!

0
1041
versace se prodaje kompaniji michael kors
Photo: Screenshot Instagram @versace

Nije novo da Michael Kors Holdings  radi na širenju svog portfelja luksuznih brendova,
a na krilima poslednje Versace revije održane na Milanskom nedleji mode se već u ponedjeljak počelo šuškati o ovoj važnoj modnoj kupoprodaji. Dan kasnije John Idol, CEO Michael Kors je potvrdio da kupuju Versace za sumu od 2,1 milijardu dolara. Michael Kors takođe mijenja ime svoje kompanije u Capri Holdings.

”Verujemo da će snaga brendova Michael Kors i Jimmy Choo, uz akviziciju Versacea, omogućiti našoj kompaniji više godina rasta i zarade”, rekao je Idol. Michael Kors je prošle godine kupio Jimmy Choo za 1,2 milijarde dolara.

Iz Korsa su izjavili da im je dugoročna strategija povećanje prihoda Versacea, a nadaju se i povećanju broja maloprodajnih objekata. Porodica Versace je dosad imala 80 posto vlasništva, dok 20 je posto bilo u rukama investicione kompanije Blackstone holding.
Porodica Versace će navodno i dalje imati važnu ulogu u kompaniji, a Donatella Versace će ostati na poziciji kreativne direktorke.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde