Kako da vam leti šminka traje tokom celog dana

0
113

Leto vrlo često može da komplikuje vašu uobičajenu rutinu šminkanja. Kada je napolju pretoplo, najlakše je da se odlučite na dan bez šminke, međutim ako više volite da ste našminkani, ili jednostavno imate povod koji zahteva šminku, postoji par koraka, koje preporučuju make up stručnjaci, uz pomoć kojih će vaša šminka izdržati na vašem licu, veći deo letnjeg dana.

1. Izaberite prajmer koji odgovara vašem tipu kože

Pravi odabir prajmera ključan je, ako želite da se šminka što duže zadrži na vašem licu. Ovaj proizvod popunjava vaše pore, sprečava lučenje sebuma i omogućiće da se šminka što manje topi tokom toplih letnih dana.

2. Obratite pažnju na način na koji nanosite tečni puder

Kada vreme postane toplije, struktura pudera se  menja u kontaktu sa vašom kožom. Stoga stručnjaci smatraju da bi trebalo da puder nanosite četkicom i to kružnim pokretima, kako bi temeljno naneli puder na celo lice i postigli odgovarajuću pokrivnu moć.

Šminka
Photos: Freepik.com

3. Koristite tečne i kremaste proizvode

Leto je idealno vreme da se odlučite za tečni hajlajter ili rumenilo u stiku, koji će savršeno prijanjati uz vašu kožu i učiniće da izgledate sveže.

4. Setujte šminku

Puder u kamenu nezaobilazan je korak, ukoliko želite da vaša šminka ostane netaknuta celog dana i da umanjite verovatnoću prosijavanja vašeg lica.

Šminka saveti
Background image created by Nensuria – Freepik.com

5. Odaberite vodootporne proizvode

Ukoliko želite da se šminka na vašim očima ne razmaže, odaberite uvek vodootpornu maskaru i eyeliner.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde