Game review: Farming simulator 19 – Simulacija koja dobija sve više fanova

Farming Simulator 19 nam donosi mogućnost da postanete savremeni farmer i razvijete svoju farmu na američkom ili evropskom tlu, koja jeispunjena uzbudljivim poljoprivrednim aktivnostima, usevima spremnim za žetvu i životinjama. Vožnja preko 300 autentičnih vozila i mašina koja sada uključuje neke od najmoćnijih na svetu: John Deere, Case IH, New Holland, Challenger, Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Krone, Deutz-Fahr i mnoge druge. Razvijte svoju online farmu sa drugim igračima i preuzmite modove za kreiranje zajednice!

0
3102
Farming Simulator 19 recenzija
Foto: promo

Tokom godina Farming Simulator je privukao iznenađujuće veliku i raznoliku bazu fanova. Bez obzira da li su to mala deca, radoznali gejmeri ​​ili osobe koje traže realnu simulaciju održavanja jedne farme, najnoviji naslov Farming Simulator 19 donosi pregršt noviteta koji će sigurno privući veliki broj novih fanova.

Farming Simulator 19 recenzija

Farming Simulator 19 recenzija
Foto: promo

Na prvi pogled, rudimentarna grafika i monotono obrađivanje zemlje ne zvuče kao idealna kombinacija za video igru. Uprkos tome, ovaj naslov koji se pojavio pre čak deset godina, danas ima ogroman broj fanova širom sveta, a uskoro nam stiže i novi deo. Farming Simulator sada ima svoj godišnji skup „Farmcon“ u Nemačkoj i čak je preduzeo svoje prve korake u svetu eSporta sa Championship modom u kojem se ekipe takmiče.

Iako se ne čini kao primamljivi naslov, interesovanje za ovu igru se samo pojačava tokom godina. Farming Simulator je apsolutni lider u ovom žanru jer jednostavno nema dostojnu konkurenciju među drugim sličnim naslovima kao što su Real Farm, Pure Farming i Farm Expert.

Farming Simulator prikuplja sve više fanova

Farming Simulator ima vrlo čudan sistem objavljivanja igara. Iako se naslovi objavljuju godišnje, jedne godine izlazi verzija za PC, a sledeće za handheld uređaje. Pomalo je zbunjujuće, ali to u suštini znači da su neparni naslovi ti u kojima developeri Giants Software unose izmene i unapređuju svoju igru.

Međutim, većina fanova ne bi ni primetila nove izmene da nisu napisane na poleđini diska (ili na stranici za download). To su uvek neke male izmene i poboljšanja, ali i novitet koji su hardcore fanovi čekali već godinama – mogućnost jahanja konja!

Farming Simulator 19 recenzija
Foto: promo

FS19 vam nudi veliki izbor vozila

Možda ovo neće značiti mnogo onima koji nisu fanovi poljoprivrede, ali Farming Simulator 19 sadrži najobuhvatniju listu vozila i alata prikazanoj u ovoj franšizi ikada. Isto kao što u trkačkim simulacijama možete da vozite najnovije ultra brze mašine kao što su Porsche ili Ferrari, i u Farming Simulatoru 19 imate najmoćnije poljoprivredne brendove kao što su Massey Ferguson i John Deere. Dakle, ako vam je pomisao upravljanja najnovijim moćnim modelom (čitaj zver) John Deere traktora uzbudljiva, onda je Farming Simulator 19 čist adrenalin.

+

Bez obzira koje vozilo je vaš favorit, u Farming Simulator 19 ih ima stvarno puno. Kao i uvek, većina stvari u Farming Simulatoru se vrti oko vožnje po mapi, obrađivanju zemlje, sejanju različitih sorti biljaka, i žetvi kada dođe pravo vreme. Povremeno ćete morati da dopunite ili zamenite vozila/alate u zavisnosti od posla kojim se trenutno bavite, ali se jednostavno ne može izbeći konstantno ponavljanje poljoprivrednih radnji.

farming simulator 19 recenzijaDistrakcije, kao što je uzgajanje životinja, daju neku vrstu raznolikosti u igri, ali fokus u Farming Simulator 19 je uglavnom u radu na poljima. Morate da naučite kada se i šta sadi, gde se prodaje, koje zemljište da kupite, kao i u koju opremu morate da uložite za narednu sezonu.

U Farming Simulatoru 19 postoje tri načina za početak vaše karijere

Farming Simulator 19 recenzija
Foto: promo

U novom delu Farming Simulatora 19 možete da krenete od nule, sa velikom farmom ili kao upravnik farme. Postoje i drugi načini podešavanja vaše igre, kao što je promena vremena rasta biljaka, i sa još mnogo sitnih podešavanja koje idu na ruku vašoj farmi. Kao i u prethodnim delovima, Farming Simulator 19 vam donosi mogućnost da unajmite radnike koji se takođe mogu angažovati da automatski izvršavaju zadatke (raditi sve ručno je čisto ludilo). Imajući u vidu ove opcije, to je odličan način da pojednostavite određene delove igre, ali nažalost jednolični poslovi sadnje ili uzgoja bilja neće nestati.

Farming Simulator 19 – Otvorite vrata svoje farme za druge igrače

Farming Simulator 19 je mnogo interesantniji ukoliko svoju farmu podelite sa drugim online igračima, i saradnju sa prijateljima. Kako bi farma bila uspešna, morate da organizujete posao, a to je idealna prilika da se uključi još ljudi. Farming Simulator podržava čak šest igrača od jednom tako da se nikada nećete osećati usamljeno.

farming simulator 19 recenzija
Foto: promo

Oni koji Farming Simulator 19 igraju na računaru mogu da odu korak dalje, jer su u mogućnosti da ugoste do 15 drugih online farmera. Ako bi Giants Software podigao ovu cifru do 100, Fortnite i PUBG bi imali ozbiljnu konkurenciju.

Ako bi se serijal još više bavio multiplejerom, guranjem ka nečemu što više liči na MMO, to bi sigurno moglo da udahne totalno novi život u franšizu. Govoreći o multiplejeru, šteta što on ne uključuje bilo koji od takmičarskih modova koji su ranije pomenuti.

Vozila u FS19 su stvarno impresivna

Farming Simulator 19 recenzija
Foto: promo

Nova naprednija grafika donosi nam najrealniji Farming Simulator do sada. Nemojte da očekujete baš grafiku i animacije kao u Red Dead Redemption 2, ali stvarno ćete uživati u raznolikosti polja i farmi dok budete vozili svoj traktor. Istovremeno, rad koji je uložen da bi se vozila predstavila u najboljem svetlu je zaista impresivan.

Što se tiče zvuka, nema mnogo toga da se kaže. Tokom igranja Farming Simulator 19 oko vas će biti konstantan zvuk moćnih dizel mašina i povremeni digitalizovani zvuk životinja na farmi. Postoji i radio u igri, ali po nama ovo bi trebalo da koristite samo ako želite da doprineste potpunom ugođaju pravog poljoprivrednika (nama je ipak više prijao zvuk John Deree traktora).

Farming Simulator 19 recenzija
Foto: promo

FS19 Zaključak

Ova simulacija nam definitivno donosi osveženje, i postoji dobar razlog zašto ova igra privlači sve više igrača. Koliko god da vam posao na farmi zvuči monotono ili dosadno Farming Simulator 19 će vam pokazati da napredovanje jedne male farme do ozbiljnog poljoprivrednog gazdinstva može i te kako da bude zanimljivo (pitajte mnoge srpske biznismene).

farming simulator 19 recenzija
Foto: promo

Giants Software možemo pohvaliti za njihov rad na ovoj franšizi, jer će vam Farming Simulator 19 pružiti zabavu ništa manju od drugih popularnih igara, pokazujući vam da ima lepote i u drugim stvarima osim u ubijanju protivnika na sve strane.

Farming Simulator 19 možete poručiti preko web shopa www.computerlandshop.rs i dobiti je na kućnu adresu ili posetiti neku od prodavnica Computerlanda i kupiti je odmah!

Farming Simulator 19 PC video igra
Farming Simulator 19 PC video igra
Farming Simulator 19 PS4 video igra
Farming Simulator 19 PS4 video igra
Farming Simulator 19 XBOXONE video igra
Farming Simulator 19 XBOXONE video igra

computerland logo

ComputerLand BIG
TC BIG Fashion Višnjička 84 lok. 018A
big@computerland.rs
063/377-200
Radno vreme:
Svakim danom 10:00 – 22:00

ComputerLand Pašino Brd
TC Pašino brdo, Bačvanska 21
pasino.brdo@computerland.rs
011/28-51-740
Radno vreme:
Prodavnica: Ponedeljak – Četvrtak 09:00 – 20:00 Petak 09:00 – 21:00

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde