Dokazano je – Muškarce se brže zaljube od žena

0
319
muškarci se brže zaljubljuju
Photo: Pexels.com

Ko je kome u vašoj vezi prvi izjavio ljubav? Nedavno istraživanje objavljeno u The Journal of Social Psychology dokazuje da se muškarci zaljubljuju brže od njihovih partnerki, dajući tako da su muškarci ti koji lakše “padaju”.

Istraživanje koje je uključivalo 172 studenata oba pola krenulo je s pretpostavkom da su žene te koje se brže zaljubljuju, ali podaci su pokazali da su upravo muškarci ti koji prvi u vezi izjave ljubav.

Važno je naglasiti kako je istraživanje uključivalo samo studente, ali teorija savršeno funkcioniđe za svako doba. “Mislim da žene nesvesno odgađaju ljubav naspram muškaraca”, pojasnila je dobijene rezultate autorka studije Marissa Harrison.

“Žene imaju puno više toga da izgube u reproduktivnom smislu od muškaraca pa se teže obavezuju”, dodala je. Tu se nameće i biološka determinacija koja bi dodatno objasnila zaljubljivost muškaraca, a reč je o njihovoj urođenoj potrebi za razmnožavanjem.

“Iz mog iskustva s klijentima, muškarci su skloniji brzo se uzbuditi oko potencijalne partnerke, ali i skloniji su da nastave dalje”.

Jesu li stvari baš tako jednostavne? Nismo sigurni, ali rezultati istraživanja su svakako zanimljivi…

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde