Žene varaju muževe jer su nezadovoljne seksom, ali žele da sačuvaju brak

Istraživanje kaže da su žene u preljubi puno opreznije - uhvaćeno ih bude svega pet posto

0
1440
varanje preljuba zena brak

‘Žene varaju muževe da bi spasile brak’, zaključak je Alicije Walker sa Državnog univerziteta u Misuriju. Za svoje istraživanje obavila je razgovore sa preko 50 žena koje su varale muževe, od kojih su samo tri želele razvod, prenosi Sun. Žene sa kojima je obavila razgovore bile u starosnoj dobi od 24 do 65 godina, mada je većina bila u ranim 40-im.

Takođe otkrila je kako je žene-preljubnice teže razotkriti. U preljubi ih bude uhvaćeno svega pet posto, za razliku od 17 posto muških preljubnika.

Alicije Walker se zapitala „Zašto žene varaju, ako ne žele napustiti svoje muževe?“ pa je nakon istraživanja, na tu temu i napisala knjigu „Tajni život preljubnica“.

Manjak seksa put ka varanju!

Lepši pol najčešće vara jer im je seksualni život kod kuće siromašan. Njih 26 je priznalo da su pronašle ljubavnika jer su im nedostajali seks i orgazam.

Bile su to njihove proračunate odluke kako bi dobile ono što im u braku nedostaje, što je za mnoge upravo orgazam. Neke su rekle kako nisu imale izbora, bilo je – ili će ostaviti supruga ili naći ljubavnika koji će ih seksualno zadovoljiti.

Preljubnica Joe (34) joj je priznala: „Bila sam napaljena, slomila sam se“.

varanje preljuba
Photo: Pexels.com

„Bile su tu i žene koje su imale brakove bez seksa, a nisu znale razlog, i bilo ih je jako tužno slušati. Znale su da kažu „Moj suprug ne želi da ima seks sa mnom, a ne znam koji je razlog. Godine odbijanja su bolne'“, ispričala je Walker.

Većina njih joj je rekla kako vole svoje muževe, da su dobri očevi, dobri ljudi, veliki prijatelji. Govorile su kako su bile u dilemi – da li da razdvoje decu od oca, njemu slome srce, naposletku ostanu same ili nađu ljubavnika i na tak način pokušaju da održe porodicu na okupu.

„Nakon razgovora sa toliko žena, zaključila sam da bi mnoge žene, iako ne sve, varale muževe kada bi bile sigurne da neće biti ulovljene. Njihova najveća briga je bila zaštita braka, pazeći da suprug nikada ne sazna za njihove afere. Mislim da mnoge od njih ne bi varale kada bi znale da će suprug to saznati, jer bi u toj situaciji verovatno morale okončati svoje brakove“, zaključila je profesorka.

via GIPHY

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde