Stiglo je leto, stigle su vrućine. Većina nas ima istu jutarnju rutinu – buđenje, tuširanje, nanošenje dezodoransa i oblačenje. I nko verovatno ne sumnja u rutinu ovog procesa… sve do sada. Doktorka tvrdi da bismo antiperspirant trebali nanositi uveče, a ne ujutro.

Tek ako antiperspirant nanesemo noć pre on ima vremena da se upije u kožu i spreči znojenje!

U doba godine kada se zbog vrućine i vožnje u javnom prevozu mnogi ljudi osećaju kao deo nekog kruga pakla, ovo vam se može učiniti kao loš savet. No dr. Dawn Harper insistira na tome da pogrešno nanosimo dezodorans, piše 100 posto. Doktorka tvrdi da ako ga nanesemo noću dajemo dezodoransu vremena da se osuši na pazusima – što je ključno kako bi on pravilno delovao.

„Nanesite ga noć pre kako bi se potpuno osušio. Ostavite ga preko noći i isperite ostatke ujutru sa sapunom i vodom“, detaljno je objasnila doktorka. Naglašava kako je bitno dezodorans naneti na suvu kožu i kako dzodorans mora biti potpuno suv pre odevanja. Čak savetuje da pripomognete fenom za kosu, ako pazusi nisu dovoljno suvi.

Najvažniji savet koji je dala jeste da moramo biti sigurni da je naš dezodorans zapravo i perspirant, jer na tržištu postoje mnogi proizvodi koji samo lepo mirišu, ali nisu napravljeni da spreče znojenje.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde