Pre nego započnete vezu ili blisko prijateljstvo možda je dobro da proverite kao se slažete po horoskopu

0
1560
slaganje prema horoskopskim znacima
Designed by Freepik

Slaganja po horoskopskim znacima mogu značajno da utiču na izbor prijatelja, poslovnih saradnika, pa i ljubavnih partnera.

Horoskopski znaci predstavljaju astrološko sazvežđe u kojem su se našli Sunce, Mesec i planete u trenutku nečijeg rođenja. Imena su dobili prema istoimenim sazvežđima koja su na nebeskom svodu udaljena 30 stepeni jedna od drugih.

Značaj slaganja po horoskopskim znacima

Izračunavanje slaganja po horoskopskim znacima nije oduvek bilo deo astrologije. Kako se pojavila potreba da se tumače veze između ljudi, ova naučna disciplina je proširila svoje polje delovanja.

Iako je svako od nas zasebna individua, postoje izvesne zajedničke osobine svojstvene horoskopskim znacima. Oni igraju značajnu ulogu u tumačenju vrlina i slabosti ljudi, njihovih specifičnosti, potreba. Ali i odnosa prema drugima. Upravo ova poređenja omogućena su preko slaganja po horoskopskim znacima.

horoskopski znaci
Designed by Freepik

Danas, nije redak slučaj da horoskop pruži pomoć u pogledu usklađenosti između osoba, kako na ličnom, tako i profesionalno planu. Temeljna analiza slaganja po horoskopskim znacima je, često, ključ za rešavanje mnogih međuljudskih problema.

Slaganja po horoskopskim znacima prema elementu

Prema elementima horoskopski znaci su razvrstani u četiri kategorije – vatra, voda, vazduh i zemlja. Svaka grupa ima određene odlike i kvalitete na osnovu kojih se utvrđuju slaganja po horoskopskim znacima.

Vatreni znaci su ovan, lav i strelac. Krasi ih velika energija, entuzijazam, strast i kreativnost. Iako su društveni mogu da budu veoma impulsivni i zapovednički nastrojeni, skloni ekscesima i dominaciji.

U vodene znake spadaju rak, škorpija i ribe. Oni su veoma emotivni i osetljivi. Vole intimu i duboke razgovore. Ali, ponekad mogu da budu i ćutljivi, skloni naglim promena raspoloženja. Pa čak i samosažaljenju i autodestrukciji.

Vazdušne znake čine blizanci, vaga i vodolija. Pripadnici ovog elementa su komunikativni, inteligentni. Donose odluke objektivno i bez predrasuda. Međutim, i oni mogu biti površni i neracionalni.

Zemljani znaci su bik, devica i jarac. Oni su pouzdani, ambiciozni i odani. Umeju da budu veoma tvrdoglavi i materijalisti. S obzirom da su skloni navikama i utvrđenoj rutini, mnogi od njih su i konzervativni.

Slaganje vatrenih znakova

Kao što i sam element kaže, vatreni znaci su veoma strastveni. Njihov odnos stručnjaci opisuju kao pravi požar u horoskopu. Jer, su ove osobe sklone akciji i vrlo brzo prelaze sa reči na dela.

Može doći i do takmičarskog nadmetanja koje uzrokuje nesuglasice i svađe, jer nisu spremni na kompromise kako u ljubavi tako i u poslu.

Slaganje vodenih znakova

Veze vodenih znakova su veoma emotivne. Gotovo je reč o savršenom poklapanju u horoskopu. Skladno funkcionišu, jer se razumeju i bez reči. Kako im je glava u oblacima, može se desiti da se “izgube”. Odnosno, da zaborave glavni zajednički cilj.

Slaganje vazdušnih znakova

Bučni i dinamični, vazdušni znaci su često u sukobu. Kao komunikativni elementi spremni su da suprotstave svoje ideje, mišljenja i snove. Ako pronađu balans i ostvare dobru komunikaciju, ona će biti pokretač kvalitetnog privatnog i poslovnog odnosa.

Slaganje zemljanih znakova

Stabilni i čvrsti, baš poput zemlje – najbolji je opis odnosa dva zemljana znaka. Vezuju se iz praktičnih razloga, ostavljajući ponekad emocije po strani što je povoljno u poslovnm svetu. Ali, u ljubavi mogu da nastupe dosada i monotonija.

Slaganje vatrenih i vodenih znakova

Iako su karakterno različiti, vatreni i vodeni znak se odlično slažu. Vodeni znak je pokretač ideja, a vatreni njihov realizator. Dobitna kombinacija može biti narušena ako vatreni znak pokaže veliku dominaciju prema osetljivom vodenom znaku.

Slaganje vatrenih i vazdušnih znakova

Baš kao što u prirodi vazduh razbuktava vatru, tako je i u horoskopu. Naime, kreativnost vatrenog znaka dopunjuju se maštom vazdušnog.

Na žalost, zbog izrazite potrebe za individualnošću, u ljubavi dolazi do svađa među njima. Jer, ovi znaci nisu uvek spremni da saslušaju jedno drugo. Te i planovi za budućnost se teško realizuju.

Slaganje vatrenih i zemljanih znakova

Kombinacija vatrenog i zemljanog znaka je odlična. Jer, impulsivni karakter vatrenog znaka najbolje smiruje realni zemljani znak.

U ljubavi je, neretko, prisutna magnetska privlačnost na telesnom nivou.

horoskop izrada beograd
Designed by Freepik

Slaganje vodenih i vazdušnih znakova

Njihov spoj odlikuje velika turbulencija i nestabilnost. Nerazumevanja najčešće dolaze zbog toga što vazdušni znaci nemaju naviku da pokažu svoje emocije što očekuje osećajni vodeni znak.

Ukoliko nastupi potpuna dominacija vazdušnog znaka, njihov odnos može da opstane.

Slaganje vodenih i zemljanih znakova

Vodeni i zemljani znaci su kompatibilni, pa je njihova kombinacija skladna. Prema mišljenju stručnjaka jedino vodeni znak može da probudi emocije kod materijalnog zemljanog znaka.

Razlog razdora može da leži jedino u teškom prilagođavanju zemljanog znaka na promene.

Slaganje vazdušnih i zemljanih znakova

S obzirom na različito shvatanje ljubavi i druguh stvari u životu, dolazi do sukoba. Nerealni vazdušni znaci mogu da razore prakticizam zemljanih znakova.

Ipak, između njih postoji jaka telesna veza. Pa ako se uloži mnogo vremena i truda, ljubavni odnos prelazi na dublji, emotivni nivo.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde