One su bile fatalne: Najveće jugoslovenske zavodnice

One su bile prirodne, lepe, harizmatične i fatalne, zbog njih je bivša država bila na kolenim, raspadali su se bendovi, a muškarci doslovno gubili razum! Zbog fatalne Olivere poznati glumac skoro se ubio!

0
901
Jugoslovenske zavodnice
Foto: Instagram @gwdelrossi

Nekad nije plastična hirurgija vodila glavnu reč kada je lepota u pitanju. Nekad su se žene ‘borile’ onim što im je prirodno dano, a vrhunac „veštačkog“ bila je eventualno boja kose ili laka na noktima. Pa, kad bi se pojavila neka lepotica svetskih gabarita, muškarci bi za njom izgubili glavu. A bivša država, Jugoslavija, imala je istinskih fatalnih lepotica.

Prva među njima, fatalna, prelepa, harizmatična, beskrajno talentovana – Ena Begović. Neponovljiva žena koja je i profesionalno bacala na kolena, a muškarci su gubili glavu za njom otkad se pojavila u filmu Lordana Zafranovića. U ‘Okupaciji u 26 slika’ ulogu je dobila kao maturantkinja, ali bila je to tek uvertira u film ‘Pad Italije‘. Scena u kojoj izlazi iz mora – ostala je zapisana kao kultna u našoj kinematografiji.

Mira Furlan još je jedna od lepotica koja je osamdesetih pokorila bivšu državu. Kada se pojavila u filmu ‘Otac na službenom putu’, neverovatno brzo postala je muza ovih prostora. Ostvarila se i u inostranstvu sjajnim ulogama. Harizme ovoj zagrebačkoj lepotici nikad nije nedostajalo pa je tako ona krasi i danas.

Vamp devojka šezdesetih i sedamdesetih godina bila je Olivera Katarina. Prelepa Beograđanka odrastala je u patrijarhalnoj porodici, a sa svega 18 godina je zbog toga i pobegla iz svog doma. Zbog njene fatalne lepote se, kada je u Beogradu upisala glumu, skoro života koštala kolegu Miloša Žutića. Kada je saznao da se udala za novinara Vuka Vuča, Miloš je navodno popio otrov, a doktori su mu teškom borbom spasili život. Razvela se i kasnije udala za Miladina Šakića sa kojim je dobila sina, koji danas živi u Americi. Beogradom kruži urbana legenda da su paparazzi u Jugoslaviji nastali tada – kada se Olivera porodila, a oni pred porodilištem čekali da izađe s detetom. Tvrd da je sa njom bio fasciniran i Salvador Dali, a bavila se i muzikom i pevala je u pariskoj Olimpiji i to na 72 koncerta.

Dijana Bećirević nosila je svojevremeno titulu najlepše Jugoslovenke, zvezde ‘Starta’, ali i američkog ‘Playboya’. Tvrde da se zbog nje raspalo ‘Belo dugme’, da je za njom ludio i Mick Jagger, pa čak i pala vlada Silvia Berlusconija. Ali, ne treba se zavarati. Nije Dijana tek puka starleta. Žena je s tri fakulteta.

Kada je 1960. provozala vespu u filmu ‘Ljubav i moda’, Beba Lončar dobila je instantno titulu seks bombe. Bilo joj je svega 17 godina, ali ogromna slava tek ju je čekala. U istoj je ostala do 39. godine, kada se povukla iz sveta glume.

Pamti se lepota Nede Arnerić, još otkako se s 13 godina pojavila u filmu ‘San’. Zbog iste je dobijala uloge vrlo brzo, pa je sa svega 21 godinu imala preko 20 snimljenih filmova. Udavala se dva puta, a život pod lupom javnosti nije joj najbolje legao pa je sama priznala da je zbog slave morala i psihijatra da posećuje.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde