Najopasnije droge

0
634
najopasnije droge

U današnje vreme, psihoaktivne supstance su široko rasprostranjene, naročito među omladinom, koja često nije svesna kakve posledice najopasnije droge ostavljaju po njihov organizam. Mladi uglavnom počinju sa marihuanom, jer veruju da je bezazlena i da je sasvim u redu rekreativno je koristiti. Nažalost, istina je da ona vodi ka mnogo težim drogama, koje ubrzo postaju način života.

Sve droge su opasne, i nema lakih, ali je činjenica da neke ostavljaju teže posledice od drugih. Međutim, ne treba zaboraviti da sve vode u zavisnost, a ona zahteva lečenje!

najopasnije droge 1

Koje su to najopasnije droge, i zašto?

Najopasnije droge su one sa visokom stopom mortaliteta, bilo da je to usled predoziranja ili trajnog oštećenja najvažnijih sistema u organizmu.

Imajući ovo u vidu, nema sumnje da heroin spada u ovu grupu. Ovo je jedna od najtežih droga, ako ne i najteža. Dovodi do brojnih negativnih posledica i visoke stope smrtnosti usled predoziranja. Zavisnici ga konzumiraju na različite načine, a najčešće intravenoznim putem jer se tako najbrže javljaju njegovi efekti, već nakon nekoliko sekundi.

Heroin dovodi do početne euforije, koju smenjuje osećaj opuštenosti i smirenosti. Vremenom su potrebne sve veće doze i nastaje snažna zavisnost praćena brojnim simptomima. Veoma su česte apstinencijalne krize, koje su izuzetno neprijatne za podnošenje.

Posledice heroina su višestruke i devastirajuće. Zavisnici potpuno zanemaruju svoj nekadašnji život a usled loše ishrane dolazi do pada imuniteta i pojave brojnih bolesti. Osim toga, postoji visok rizik od zaraznih bolesti, pre svega Hepatitisa B i C i HIV-a, koji je još jedan uzrok visoke smrtnosti kod heroinskih zavisnika.

Kokain takođe spada u najopasnije droge, jer dovodi do do jake psihičke zavisnosti. Dovodi do lažnog osećanja moći, usled kojih se ljudi osećaju puni samopouzdanja, ali sve ovo je kratkog veka. Ubrzo nastaju ozbiljna oštećenja respiratornog sistema, jetre i bubrega, ali i trajno oštećenje krvnih sudova, a ovo dovodi do moždanog i srčanog udara, i naposletku, smrti.

najopasnije droge 2

Pobedite najopasnije droge na klinici Dr Vorobjev

Lečenje zavisnosti zahteva specijalni tretman. Pravo mesto za to je klinika Dr Vorobjev, naširoko poznata po najinovativnijim metodama lečenja svih adikcija i psihičkih problema.

Ova klinika je savremeno opremljena, po svim svetskim standardima, i poseduje sve što vam je potrebno kako biste se uspešno rehabilitovali. Čak i najteže zavisnosti, poput heroinske i kokainske, mogu se izlečiti ukoliko poverenje poklonite najboljoj klinici, na kojoj su zaposleni svetski priznati stručnjaci. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu, uvek će pronaći pravi put do vašeg izlečenja.

Svaki pacijent je drugačiji, zato se pristup prilagođava svakom pojedinačno, kako bi se maksimizovala uspešnost lečenja. Ova klinika veoma je responzivna za sve vaše potrebe, i uvek vam je na raspolaganju, 24h dnevno, 7 dana u nedelji. Na ovaj način, uvek ste potpuno zbrinuti i ne morate sami da prolazite kroz teške trenutke.

Ne čekajte da postane prekasno, jer je konzumiranje droge uglavnom put bez povratka. Ne dozvolite da se ovo desi i vama, jer šansa za izlečenjem postoji. Potražite stručnu pomoć na klinici Dr Vorobjev, i odaberite najbolje za svoje zdravlje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde