Mariju iz „Žikine dinastije“ pamtimo po lepoti i velikom glumačkom talentu

Rialda Kadrić imala je potencijal za veliku glumačku karijeru, koju je započela likom Marije u 'Žikinoj dinastiji', predviđali su joj slavu, ali zbog velike tragedije sve je napustila i nikad se nije vratila!

0
875
Marija Žikina Dinastija
Foto: Instagram screenshot

Počela je s nepunih 15 godina da igra ulogu Marije Pavlović, u serijalu „Žikina dinastija“, veliku ljubav Žikinog sina Bobe. Zbog te, ali i ostalih uloga koje je od 1978-1990. godine odigrala, mnogi su predviđali Rialdi Kadrić veliku glumačku karijeru. Ali, dogodilo se nekoliko loših okolnosti koje su na kraju presudile potencijalno sjajnoj glumačkoj karijeri.

Porodična tragedija dok se nalazila na drugom kraju sveta

Marija Žikina Dinastija
Foto: Instagram screenshot

Jugoslaviju je napustila 1986. privremeno kako bi u Londonu usavršavala jezik. Nije joj tada bila namera da ostane tamo, ali sudbina je htela drugačije, i s nekim manjim prekidima nikad se nije vratila kući. Dogodila se velika tragedija, a uz ratna zbivanja – Rialda je zaključila da je najbolje da ostane u inostranstvu. Njena voljena majka, s kojom je bila izuzetno vezana, preminula je iznenada početkom 1991. godine, a ubrzo se na području dotadašnje Jugoslavije zaratilo.

mobil shop prodaja opreme mobilni telefoni

‘Odlučila sam da se vratim u London i tamo započnem neki novi život’

Rialda je sve to teško podnela. ‘Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest.

Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, arat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, odlučila sam da se vratim u London i tamo započnem neki novi život’, ispričala je Rialda svojevremeno za medije.

Tokom perioda života u inostranstvu radila je i kao novinarka. Diplomirala je književnost, a kasnije se i udala. U Beograd se nije vratila.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde