Laptopovi sa OLED ekranima se vraćaju na velika vrata

Više proizvođača laptop računara ponudilo je tokom sajma Consumer Electronics Show 2019 modele sa nekom varijantom OLED ekrana. Na šta treba obratiti pažnju?

0
1048
HP Spectre x360 trendy
HP Spectre x360 Izvor: HP

Laptop računari sa OLED ekranimana vratili su se na velika vrata tokom nedavno završenog sajma Consumer Electronics Show 2019.

OLED ekrani imaju nekoliko prednosti u odnosu na LCD ekrane koji se obično koriste za laptop računare. Na primer, oni pokazuju crnu boju tako da ne izgleda sivkasto jer isključuju određene piksele tokom scena crne scene. LCD ekrani uvek imaju pozadinsko osvetljenje na zadnjoj strani ekrana, tako da to ne mogu prikazati baš najbolje.

Budući da nemaju pozadinsko osvetljenje, OLED displeji su takođe energetski efikasniji i manje opterećuju bateriju, i nude bolji kontrast od svetlih i tamnih oblasti. Šta imamo na OLED displeju na CES 2019? Recimo, prototip novog modela Razer Blade 15, koji bi trebao biti na tržištu ove godine, je prikazan. Specifikacije i cene još nisu poznate.

The Razer Blade 15 - Trendy
The All-New Razer Blade 15
Izvor: Razer

HP, Dell i Lenovo su takođe predstavili nove laptop računare sa OLED ekranima.

HP Spectre x360 trendy
HP Spectre x360
Izvor: HP

HP-ov novi Spectre k360 15 trebao bi se pojaviti u martu, kada bismo trebali saznati i koliko će to koštati.

Dell alienware m15 trendy
Dell Alienware m15
Izvor: Dell

Dell će ponuditi tri laptopa s OLED ekranom tokom marta: novi XPS 15 i dva modela namenjena gejmerima – Alienware m15 i Dell G7.

Proizvođači laptop računara nisu bili voljni da koriste OLED ekrane do sada, jer bi morali da koštaju uređaj iznad nivoa koji bi većina kupaca bila spremna da plati. Iako se čini da je CES napravio prekretnicu, očekujemo da će OLED laptopovi biti skuplji od onih s LCD-ovima i istim specifikacijama, piše Business Insider.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde