Gerard Butler o životu na podmornici zbog novog filma „Hunter Killer“

Slavni glumac Gerard Butler, za kojim uzdišu devojke širom sveta, ispričao je kako se osećao na pravoj podmornici kako bi istražio život i ponašanje kapetana za svoju novu ulogu u filmu "Hunter killer" koji nam u bioskope dolazi krajem oktobra!

0
1465
Gerard Butler film podmornica Hunter killer
Photo: Summit Entertainment

Pre dve godina, USS Houston, jurišna podmornica klase Los Anđeles, isplovila je iz pomorske baze u Pearl Harbouru sa posebnim gostom na brodu. Gerard Butler se sa osmehom seća kako stoji na palubi sa kapetanom broda, komandantom Scott McGinnisom, gledajući u prelepi horizont i udišući slatki havajski vazduh pre nego što je doživeo svoj prvi zaron kao podmorničar.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bradley Crees (@bradjcrees) дана

„Kapetan mi je dao cigaru“, kaže Butler. „Odlučio sam da ne kažem da nisam ljubitelj sigara jer kada vam kapetan podmornice ponudi cigaru, vi je jednostavno prihvatite.“

Tog jutra je započelo njegovo krstarenje koje je trajalo tri dana, a Batler, zajedno s direktorom Donovan Marsh, pozvani su na podmornicu da žive sa članovima posade radi istraživanje za njiho novi film Hunter Killer. Scenario filma, zasnovanog po romanu „Firing Point“ o američkom komandantu podmornice zaduženom za obavljanje opasne misije spasavanja u inostranim vodama, odobrila je mornarica i time ekipi pružila neprocenjivu priliku da vide kako stvarno žive podmorničari na dubinama i većim od 200m.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gerard Butler (@gerardbutler.ig) дана

Aktivnosti na brodu uključivale su borbene situacije, brzo vreme odziva u slučaju „čoveka u moru“, opasnost od požara i brzog izranjanja. Butler je pronašao veliko iskustvo i dragoceno upoznavanje sa lancom komande na brodu kako bi ovaj film bio u ligi sa prethodnim podmorničkim dramama poput Run Silent, Run Deep, The Enemy Below i The Hunt for Red October.

Gerard Butler kaže da je scenario za film zavoleo čim je počeo da ga čita. „Znao sam odmah da će ovo biti sjajna prilika da se ponovo oživi podmornicki žanr, čiji sam ja veliki fan. Nadam se da će ovaj film privući ljude da ponovo gledaju napete akcije pod morem.“

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gerard Butler Forever (@gerard_butler_forever) дана

U ovom filmu kapetan broda ne samo da se bori sa preživljavanjem, već postoji i mogućnost da se savremeni svet nestane. Takodje u filmu se provlači odnos između dva  kapetana, kapetan Joe Glass (Butlerov lik) i ruski kapetan podmornice. To su dva kapetana koji su u stanju da vide svet drugačije od svih ostalih.

Što se tiče života na podmornici USS Houston, Gerard Butler kaže da je bio jako uzbuđen, ali i da neće lagati, jer je bilo trenutaka kada je stvarno osetio kako se pritisak menja i u tom momentu sa shvatio kako stvarno zaranjam u dubinu na nuklearnoj podmornici. „Počnete da čujete one čudne zvuke krckanja iz trupa, a vi se nagnete natrag kako biste održali ravnotežu. Nisam siguran da li čovek zaista možete biti spreman za to. Ja sam spavao u sobi XO-a [dežurnog oficira], koja je imala dva ležaja. Spavao sam kada je on radio i on je spavao kada je bila moja smena.“

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели US Navy (@usnavy) дана

Gerard je rekao kako jedna stvar koju naučite dok provodite vreme sa bilo kojim od ovih podmorničkih kapetana je da su svi prilično briljantni. Svi su nuklearni fizičari. Njihovi umovi moraju da rade na veoma poseban način. Bio sam impresioniran komandantom Scottom McGinnisom, koji je bio kapetan USS Houston, a njegova strast prema podmornici i dubini je bila zarazna. On je u stanju da u isto vreme priča telefonom, razgovara sa mnom i istovremeno se bavi problemom člana posade. Čak i kada nije na dužnosti, kapetan je pronalazio načine da zadrži svoj um da radi, igrajući kriket ili rešavajući probleme trigonometrije, jer znaju da njihova mentalna agilnost treba da bude oštra.

„Jedno sam naučio, da bez obzira koliko planirate, misija nikada neće ići kako ste zamislili.“

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели G.I Rosado (@g.i_rosado) дана

Gerard Butler kaže da je učestvovao u vežbi koja je podrazumevala da se prostorija za tri minute ispunila ledenom vodem do njegovih grudi. Zatim kreće prava akcija sa pričvršćivanjem cevi i pokušavanjem da zadrže dalje prodiranje vode. Ove zadatke je bilo jako teško ispuniti zbog vode koja nadolazi, tako da su za to bili potrebni čelični živci. Bilo je tako je…o strašno. Psiholog na brodu, kapetan Caleb Kerr proveo je dva sata sa celom posadom kako bi mogao da im izrazi psihološki efekat koji je taj scenario mogao da ima na čoveka. Da voda pod pritiskom ponekad može da vas zamrzne. Da se ​​vatra može otrgnuti kontrole za 30 sekundi. Nije samo do toga da vas mogu pogoditi torpedom i da poginete u momentu, tu je i velika šansa da vas pogode i oštete i da onda se borite za život na dubini  satima pošto je brod uništen. Potapanjem se ne gubi samo brod, već i svaka duša na brodu.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde