Benefiti posedovanja fizičkog zlata

Jedna od najznačajnijih prednosti posedovanja fizičkog investicionog zlata je njegova sposobnost da sačuva bogatstvo tokom vremena.

0
327
Benefiti posedovanja fizičkog zlata

Benefiti posedovanja čistog zlata su veliki. Stoga, ne čudi ni podatak da se sve više ljudi u našoj državi odlučuje upravo za investiranje u ovaj plemeniti metal.

U finansijskom okruženju koje se neprestano menja, investitori traže stabilnu i pouzdanu imovinu koja može pomoći da sačuvaju svoje bogatstvo. Čisto, fizičko zlato dugo se smatralo bezvremenskim skladištem vrednosti kapitala, nudeći niz prednosti koje ga čine poželjnim izborom za mnoge.

U periodima visoke inflacije, težnja ka očuvanju (ne nužno i uvećanju) kapitala i čuvanju bogatstva bezbednim jeste prioritet. Upravo tada, ulaganje u zlato može biti od velike koristi.

Iz tog razloga, u narednim redovima donosimo vam nekoliko najubedljivijih prednosti investiranja i posedovanja investicionog zlata u fizičkom obliku.

Benefiti posedovanja fizičkog zlata – Očuvanje bogatstva

Jedna od najznačajnijih prednosti posedovanja fizičkog investicionog zlata je njegova sposobnost da sačuva bogatstvo tokom vremena.

Benefiti posedovanja fizičkog zlataZlato je zadržalo svoju vrednost vekovima i pokazalo se kao pouzdana zaštita od ekonomskih neizvesnosti, inflacije i devalvacije valute. Kada sve ostale aktive ’’posustanu’’, zlato je obično jako i stabilno. To ga čini suštinskom komponentnom diversifikovanog portfolija.

Ključ za očuvanje bogatstva u teškim finansijskim vremenima i periodima turbulencijama na ekonomskom tržištu je upravo diversifikacija. Plemeniti metali su, u ovom slučaju, odličan dodatak vašem ulagačkom portfoliju. Naročito – investiciono zlato u svom fizičkom obliku.

Uzgred, pod pojmom fizičko zlato podrazumevamo zlatne pločice i zlatne novčiće. Zlatne pločice dolaze u raznim gramažama – od one najmanje, koja teži svega 1 gram, do najveće dostupne za kupovinu, koja je teška čak 1 kilogram! Sa druge strane, zlatni novčići koji uživaju najveću popularnost u našoj državi (ali i u celoj Evropi) su Franc Jozef i Wiener Philharmoniker dukati.

Fizičko zlato je opipljiva i bezbedna imovina

Za razliku od nekih drugih investicija koje postoje samo u digitalnom domenu, fizičko zlato je opipljiva i sigurna imovina.

Investitori mogu držati zlatne pločice ili novčiće u svojim rukama, a samim tim i imati direktnu kontrolu nad svojim bogatstvom. Ova opipljiva priroda pruža osećaj sigurnosti i mira, jer se ne oslanjate na stabilnost finansijskih institucija ili posrednika.

Svoje investiciono zlato možete čuvati u ličnom sefu ili u sefu banke. Ukoliko svoje fizičko zlato kupujete od renomiranih i pouzdanih trgovaca plemenitim metalima, kao što je kompanija Insignitus GOLD, možete očekivati i razne druge pogodnosti. Recimo, kupovinom u ovoj kompaniji čeka vas i opcija čuvanja zlata u najsigurnijem sefu banke Intesa, bez dodatnih ili skrivenih troškova. U svakom trenutku, omogućen vam je pristup vašem bogatstvu. Sve što je neophodno jeste da vaš dolazak prethodno najavite banci.

Likvidnost i međunarodna prihvaćenost

Benefiti posedovanja fizičkog zlata obuhvataju i njegovu visoku likvidnost i opštu dostupnost i prihvaćenost.

Zlato je prihvaćeno u gotovo svim delovima sveta, te se njime globalno trguje. Ovo ga čini relativno lakim za pretvaranje u novac, kada god i gde god je to potrebno.

Bilo da odlučite da želite da prodate deo svoje imovine u zlatu ili celu zalihu, proces je veoma jednostavan i može se završiti relativno brzo. Ova likvidnost čini zlato vrednom imovinom tokom teških ličnih finansijskih situacija.

Benefiti posedovanja fizičkog zlata – Sigurno utočište u vremenima krize

Sigurno ste barem jednom čuli ili pročitali da se zlato naziva i sigurnom lukom ulagačima u periodima krize. Zlato može predstavljati sigurno utočište u periodima ekonomskih padova, geopolitičkih nestabilnosti i pandemija. Potražnja za zlatom u ovim periodima obično je na visokom nivou.

Dokazano je da zadržava svoju vrednost, a čak i raste, upravo onda kada druge investicije to ne uspevaju da učine. Posedovanje fizičkog zlata pruža vam finansijsku sigurnosnu mrežu kada se sve ostalo čini nesigurnim.

Zlato će, obično, rasti i kada vrednost valute opada. Na ovaj način ono osigurava i održava vaše bogatstvo na istom nivou, kao i pre krize. Držeći fizičko zlato možete zaštititi svoju ušteđevinu od negativnih efekata inflacije i osigurati da vaša kupovna moć ostane netaknuta.

Kao što i sami imate prilike da vidite, posedovanje fizičkog zlata nudi mnoštvo prednosti. Stoga, ono ostaje atraktivan izbor investitorima koji žele da obezbede svoje bogatstvo i diversifikuju svoje portoflije.

Benefiti posedovanja fizičkog zlataFizičko zlato u obliku pločica i novčića možete kupiti u prostorijama kompanije Insignitus GOLD ili putem njihovog web shop-a.

Za više informacija o investiranju u zlato, kompanija Insignitus GOLD vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju.