7 načina kako da pobedite paklene vrućine i dobro se naspavate

Uz par jednostavnih saveta možete pobediti nesnosne vrućine tokom letnjih dana i noći!

0
1089
spavanje nocu saveti

Kada temperature prelaze 30 stepeni, većina ljudi ima problema sa spavanjem. Kako biste ohladili prostoriju u kojoj boravite donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta uz pomoć kojih se možete rashladiti i učiniti letnje noći prijatnijima.

1. Koristite aloe vera gel
Poznato je da aloe vera hladi kožu, a pogotovo ako tubu s ovim proizvodom držite u frižideru. Namažite se aloe vera gelom pre spavanja kako biste se osvežili i još kao bonus imali super mekanu kožu kada se ujutru probudite. Bilo koji losion koji sadrži taj čarobni sastojak je dobrodošla zamena.

2. Isključite električne uređaje u sobi
Svaka najmanja sitnica pomaže u rashlađivanju prostorije kada vladaju nesnošljive vrućine. Laptopovi, kompjuteri, TV, Wi-Fi ruter dodatno zagrejavaju prostor dok su uključeni.

3. Flašu vode smestite na “hladne tačke“ tela
Najbolja mesta su zadnja strana kolena i članak, zglobovi, vrat i laktovi. Pritisnite bocu na ove „hladne tačke“ tela i tako se osvežite na velikim vrućinama.

4. Spavajte u pamučnim pidžamama
Spavati nag po velikoj vrućini može vam se činiti sjajnom idejom, međutim istina je da vam neće biti tako udobno jer zapravo nema barijere koja bi upila vaš znoj.

5. Jedite često, ali male količine hrane
Trebali biste izbegavati konzumaciju previše belančevina tokom velikih vrućina jer je poznato kako oni ubrzavaju metabolizam i tako zagrevaju vaše telo.

spavanje leto

6. Tuširajte se mlakom vodom
Može biti jako primamljivo uskočiti pod hladan tuš tokom letnih dana, ali pametnije je istuširati se mlakom vodom jer na taj način je lakše postići optimalnu temperaturu tela.

7. Kraj kreveta držite pumpicu/raspršivač za vodu
Ovo nije revolucionarna metoda, ali je praktična i efikasno rešenje kada vas usred noći oblije znoj od paklene vrućine.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde