Venčanice prema vrsti građe. Odaberite pravi model za svoj dan iz snova

0
4612
venčanice

Venčanice su najbitnije haljine u životu svake žene. I upravo zato one moraju biti savršene.

Da bi venčanice bile savršene, nije dovoljno da su izrađene od najfinije čipke ili nežnog tila, kao ni da su ukrašene skupocenim kristalima ili biserima. Pre svega, ona mora da oslikava vaš karakter i da odgovara vašoj figuri.

Do trenutka kada ste spremne da započnete kupovinu venčanice, verovatno ste napravile listu želja o svojoj haljini iz snova. Međutim, kako različitim tipovima građe pristaju različiti komadi odeće, tako i isti model venčanice neće stajati svakoj ženi podjednako lepo.

Savete kako da pronađete idealnu venčanicu za svoju figuru daće vam salon venčanica La Perla u Beogradu.

Prvi korak za izbor venčanice jeste da odredite svoj tip figure

Konture ženskog tela u celini oslikavaju njen tip građe, koji u velikoj meri određuje i oblik same haljine. Prepoznavanje strukture i oblika figure može vam pomoći da napravite savršen izbor koji ističe ono najbolje na vama, a ujedno sakriva vaše “slabe tačke”.

Generalno gledano postoji 5 tipova građe tela: kruška figura, peščani sat, atletska, sitna građa i plus size.

Venčanice za kruškasti tip građe

venčanice

Kruškasti tip građe karakteriše uži gornji deo tela u odnosu na donji u kojem dominiraju izraženi široki kukovi.

Zbog naglašenih bokova haljina ne sme biti suviše uska u tom predelu, te mora imati ležeran pad. Da biste balansirale uži i širi deo svog tela izaberite venčanicu A-kroja koja naglašava uzani struk i lepa ramena.

Izbegavajte sirena model kao i venčanice sa naborima, karnerima ili ukrasnim kristalima u predelu kukova jer će time oni izgledati šire.

Figura peščani sat

Ovo je najidealniji tip građe, a karakterišu ga skladne obline i uzani struk.

Devojkama sa figurom peščanog sata nisu potrebni saveti oko izbora venčanice, jer im svaka savršeno stoji. Prema modnim stilistima proporcije ovakvog tela zaslužuju haljinu sirena kroja koja najbolje ističe sve atribute ženstvenosti.

venčanice

Iako svaka venčanica peščanom tipu odlično stoji, mnogi savetuju da treba izbegavati modele sa izraženim dekolteom i sečene ispod grudi.

Haljine za devojke atletske građe

Atletski tip građe karakteriše jednako razvijen gornji i donji deo tela bez posebno naglašenih kukova ili struka. Ovakvom tipu građe najbolje pristaju venčanice u stilu princeze punog kruga ili sa baršunastim detaljima koji daju na volumenu u predelu bokova, dok nikako nemojte birati kraće modele.

venčanice

Venčanice za devojke sitne građe

Sitnije dame moraju da obrate pažnju da im venčanica ne skraćuje figuru. Idealni su ravni krojevi sa strukom malo iznad prirodne pozicije vašeg i diskretnim detaljima koji će pažnju usmeriti na lice.

Izbegavajte one sa spuštenim strukom jer će izgledati kao da imate jako male noge, princeza stil, jer ćete se izgubiti u velikoj širokoj suknji kao i krojeve sa prenaglašenim detaljima poput predimenzioniranih mašni koje će dodatno “opteretiti” vašu građu.

Venčanice za trudnice i plus size veličine

venčanice

Za dame sa krupnijim oblinama idealan je  A-kroj, koji prate linije tela. Takođe, možete poneti i haljinu midi dužine, kako biste pokazali članke na nogama, čime ćete vizuelno učiniti telo vitkijim.

Pri izboru obavezno obratite pažnju na materijal koji ne sme biti ni mnogo krut niti premekan da ne bi dodavao kilažu.

Posetite salon venčanica La Perla gde će vam ljubazno i stručno osobolje pomoći da izaberete idealnu venčanicu za vašu figuru.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde