Koliko budžet za venčanicu utiče na njen izbor?

Veoma često postoji raskorak između želja i mogućnosti. Cena je nešto što nas u velikoj meri ograničava kada želimo da kupimo "komad" garderobe koji nam se na prvi pogled dopadne. Koliko budžet odvojen za venčanicu utiče na njen izbor, saznajte u našem novom blogu.

0
401
Budžet za venčanicu

Budžet za venčanicu ima značajnu ulogu prilikom razmatranja pitanja: “kako odabrati venčanicu”.

Venčanje je najbitniji dan u životu svake devojke. Dan ispunjen ljubavlju, kakvom ste oduvek maštale. Međutim, da bi vaše slavlje bilo savršeno, neophodno je da detaljno razmislite o njegovoj organizaciji.

Svakako, odluke vezane za prostor, dekoraciju i bend za venčanje predstavljaju najkrupnije stavke na listi. Ali, pored njih, tu su i niz drugih detalja koje ne smete prepustiti slučaju.

I dok većinu koraka u planiranju donosite zajedno sa svojim voljenim, izbor venčanice je samo vaša odluka. Upravo je ona budućim nevestama i najvažnija.

Međutim, većina budućih nevesta je ograničena budžetom, pa zbog toga nije uvek u mogućnosti da sudbonosno „DA“ izgovori u venčanici svojih snova.

Koliko budžet utiče na izbor venčanice, otkrivamo vam u novom blogu.

Još je u davna vremena budžet za venčanicu bio od presudnog značaja

Da su venčanice luksuz i prestiž kakav ne poseduje ni jedna druga haljina, najbolje govori podatak da su one u prošlosti bile statusni simbol. Naime, pomoću njih devojke su pokazivale bogatstvo svoje porodice. Te ne čudi što se svaka buduća nevesta trudila da njena venčanica bude izrađena od najfinijeg materijala i ukrašena najraskošnijim detaljima.

Venčanice odavno nisu sredstvo kojim se određuje društveni sloj, ali počasnu titulu najvoljenije haljine zadržale su do današnjih dana. Taj osećaj kad konačno ugledate svadbenu haljinu iz snova je neprocenjiv, pa su zbog njega mnoge dame spremne da prekorače svoj budžet za venčanicu. Što može negativno da se odrazi na čitavu organizaciju vančanja.

Šta utiče na budžet za venčanicu?

Kupovina venčanice je potpuno drugačija od kupovine komada odeće za svaki dan. Iako je u pitanju haljina koju ćete nositi samo jednom u životu, njena cena je mnogo više. Samim tim je i budžet za venčanicu veći u odnosu na novac koji izdvajate za drugu garderobu.

Cena venčanice zavisi od brojnih faktora. Pre svega, od potpisa kreatora koji je zaslužan za njen nastanak i sam način izrade utiče na vrednost. Ukoliko je model složen, poput venčanice u stilu princeze, biće potrebno ne samo mnogo metara tkanine već i više sati rada, pa je i njena cena viša.

Takođe, luksuzne venčanice imaju skupocene ukrase u vidu Swarovski kristala, pravih bisera ili ručno vežene čipke. Što dodatno utiče na cenu.

S obzirom da svaka sezona donosi nove stilove, aktuelne venčanice za proleće. su trenutno i najskuplje.

Budžet za venčanicu ne odnosi se samo na haljine za venčanje

Kupovina ili iznajmljivanje svadbene haljine jeste najbitnija stvar, ali imajte u vidu da vaš wedding look određuju i modni dodaci za venčanice. Tako da prilikom planiranja budžeta morate predvideti i troškove za njih.

Poslednjih godina u modi je nošenje jednog modela na samoj ceremoniji venčanja, dok je za proslavu namenjena sasvim druga venčanica. Pa ako spadate u grupu nevesta koje žele da prate ovaj trend morate veoma pažljivo da rasporedite budžet.

Salon venčanica La Perla ima bogatu ponudu raznovrsnih venčanica. Uz pomoć njihovog stručnog tima veoma lako ćete pronaći idealnu haljinu za svoje venčanje koja odgovara predviđenom budžetu.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde