Investiranje u čisto zlato

Ulaganje u zlato je bila i ostala dugotrajna strategija za očuvanje kapitala i ličnog bogatstva. Ono se nekada prenosilo sa generacije na generaciju, a ova njegova karakteristika prisutna je i u modernom dobu. Razlog za to je njegova vrednost, koja je ostala prilično stabilna.

0
71
Investiranje u čisto zlato

Investiranje u čisto zlato sa sobom donosi brojne prednosti.

Kao što i sami verovatno znate, finansijska tržišta se u modernom dobu neprestano menjaju. Međutim, jedno sredstvo izdržalo je test vremena i održalo se kao simbol bogatstva i stabilnosti – zlato.

Ulaganje u zlato je bila i ostala dugotrajna strategija za očuvanje kapitala i ličnog bogatstva. Ono se nekada prenosilo sa generacije na generaciju, a ova njegova karakteristika prisutna je i u modernom dobu. Razlog za to je njegova vrednost, koja je ostala prilično stabilna.

U narednim redovima predstavljamo vam neke od prednosti ulaganja u zlato i istražujemo njegov istorijski značaj i mogućnosti koje pruža.

Investiranje u čisto zlato – Bezvremenska privlačnost čistog zlata

Zlatna privlačnost prisutna je, čini se, tokom većeg dela istorije.

Poštovano od drevnih civilizacija, bezvremenska privlačnost žutog plemenitog metala prevazilazi kulture i generacije. Njegova suštinska vrednost kao retkog plemenitog metala čini osnovu njegovog investicionog potencijala.

Investiranje u čisto zlatoU savremenom dobu zlato je cenjeno i privlačno iz više različitih razloga.

Pre svega, jedna od primarnih prednosti ulaganja u zlato jeste njegova uloga zaštite od inflacije. U vremenima kada fiat valute gube kupovnu moć zbog rastuće inflacije, zlato često zadržava svoju vrednost. Kao materijalna imovina, služi kao skladište vrednosti koje može da izdrži erozivne efekte inflacije.

Ulaganje u zlato i diversifikacija portfolija

Zlato se pokazalo kao magični štapić za diversifikaciju investicionih portfolija.

Njegova niska korelacija sa tradicionalnim sredstvima ivestiranja, kao što su akcije i obveznice čini ga efikasnim sredstvom za minimiziranje rizika.

Dodavanje zlata može diversifikovati vaš portfolio i poboljšati sveukupnu stabilnost vaših investicija. Poboljšavanjem stabilnosti smanjuje se ukupna volatilnost.

Sve ovo doprinosi tome da vaš kapital ostane siguran tokom nesigurnih finansijskih vremena.

Sigurno utočište u vremenima neizvesnosti

Zlato najsjajnije sija u vremenima ekonomske neizvesnosti i geopolitičke nestabilnosti.

Kada se finansijska tržišta suočavaju sa turbulencijama, investitori jednostavno hrle u zlato. Razlog za to je što u njemu vide sigurno utočište. Njegov status ga čini pouzdanom imovinom tokom perioda ekonomskih nestabilnosti.

Osim toga, zlato je materijalna imovina koja ima suštinsku vrednost. I pored toga, ono se može pohvaliti visokom likvidnošću. Investitori mogu lako da kupuju i prodaju zlato na globalnim tržištima, čineći ga lako dostupnom i razmenljivom klasom imovine koja prevazilazi nacionalne granice.

Ulaganje u čisto zlato – Očuvanje bogatstva kroz generacije

Zlato ima izuzetnu sposobnost da sačuva bogatstvo kroz generacije.

Ovo je naročito slučaj sa zlatnim novčićima ili dukatima. Kada jednom postanu deo portfolija, zlatnici se obično prenose sa kolena na koleno. Osim što poseduju materijalnu vrednost, oni poseduju i sentimentalnu vrednost.

Kada se prenosi sa generacije na generaciju, zlato može biti trajno nasleđe. Njegova stabilna i trajna vrednost čini ga popularnim izborom za strategije očuvanja bogatstva.

Investiranje u čisto zlato je veoma jednostavan proces

Za razliku od ulaganja u akcije ili obveznice, za ulaganje u zlato nije neophodno određeno predznanje.

Radi se o veoma jednostavnom procesu, koji je otvoren za sve. Bez obzira na vaš budžet za ulaganje i na znanje koje posedujete, možete početi sa ulaganjem u zlato već danas.

Sve što je potrebno jeste da se informišete o trenutnoj ceni zlata, kao i da znate kojim budžetom raspolažete. Stručnjaci savetuju odvajanje oko 40% slobodnog kapitala za ulaganje u zlato.

Na raspolaganju su vam zlatne pločice težine od 1 do 1000 grama. U zavisnosti od budžeta, biraćete i zlatne pločice. Za početak investiranja u zlato, manje pločice težine od 10 do 50 grama biće savršeno rešenje.

Isto tako, na domaćem tržištu sve popularniji izbor čine i zlatni dukati. Među najatraktivnijim svakako su Wiener Philharmoniker i Franc Jozef dukati.

Investiranje u čisto zlatoUkoliko želite da započnete investiranje u čisto zlato, stručnjaci kompanije Insignitus GOLD tu su za vas.

Za više informacija o kupovini investicionog zlata, kompanija Insignitus GOLD vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju.