20 C
Belgrade
subota, maj 25, 2019
Početna Blog

Kako alkoholizam u porodici utiče na decu?

0
alkoholizam u porodici

Alkoholizam u porodici je veoma negativna pojava, koja zaslužuje posebnu pažnju. Prvo, treba skrenuti pažnju javnosti na to da je alkoholizam bolest, i da on predstavlja više od povremenog konzumiranja alkohola u posebnim prilikama.

Zavisnici od alkohola uništavaju svoj život i zdravlje, ali ne samo to. Oni takođe dovode do trajnih promena u porodičnom funkcionisanju, a ovo se naročito negativno odražava na decu, koja su potpuno nedužna, a najviše ispaštaju.

U ovom tekstu pročitajte više o ovom velikom problemu, i informišite se na koje sve načine možete pomoći.

alkoholizam u porodici 1

Alkoholizam u porodici uništava porodične odnose

Zavisnici od alkohola su spremni da sve podrede alkoholu, bilo da je u pitanju trošenje velikih količina novca, zanemarivanje porodičnih dužnosti ili poslovnih obaveza. Osim što hronično pijenje pogubno utiče na zdravlje, ono takođe uništava porodične odnose.

Zavisnici od alkohola često postaju depresivni, povlače se u sebe i ništa osim pića im ne pričinjava zadovoljstvo. Oni zanemaruju svoju porodicu, a ponekad se dešava da su nasilni i verbalno ili fizički maltretiraju svoje najbliže. Jasno je da je za to kriv alkohol, koji dovodi do značajnih promena ličnosti. Osoba koja je do skoro bila uzoran građanin i porodični čovek postepeno počinje da postaje neko ko njegovoj porodici deluje kao stranac. Zbog toga su razvodi i raspadi porodice veoma česta prateća pojava alkoholizma u porodici.

Bračni partneri u početku zaista pokušavaju da pomognu, ali vremenom dižu ruke jer se osećaju nemoćno da bilo šta promene. Međutim, znajte da je podrška od ogromnog značaja za izlečenje. Alkoholizam je zaista teška i ozbiljna bolest, za koju je potrebno dosta volje, vremena, ali i strpljenja. Zato preuzmite inicijativu i pokušajte da ubedite zavisnika da započne lečenje.

Alkoholizam u porodici negativno utiče na decu

Kaže se da roditelji sa problemima stvaraju decu sa problemima. Ovo zaista ima smisla, jer deca zavisnika često i sama kreću tim putem. Do ovoga dolazi jer su roditelji modeli za svoju decu, koja uglavnom nesvesno usvajaju iste oblike ponašanja.

Poznato je da deca više obraćaju pažnju na ono što roditelji rade nego na ono što pričaju, zato je odrastanje sa alkoholičarem veliki faktor rizika. Čak i ako ne krenu tim putem, alkoholizam u porodici ostavlja tragove. Ova deca odrastaju u nesigurne, nestabilne osobe usled brojnih trauma koje su doživela u periodu kada je trebalo da se osećaju najsigurnije i najbezbednije. Često je i njima potrebna stručna pomoć kako bi lakše prebrodili psihičke probleme koji su postali sastavni deo njihovih ličnosti.

Sve ovo je moguće sprečiti na vreme, jer je blagovremeno reagovanje veoma bitno za poboljšanje porodične situacije, a pre svega za zdravlje i dobrobit vaše dece.

alkoholizam u porodici 2

Klinika VIP Vorobjev – Pobedite zavisnost od alkohola

S obzirom da je ovo veoma teška i iscrpljujuća borba, jasno je da ne možete da prođete kroz ovo sami. Bilo da ste vi u pitanju ili neko vama blizak, pomoć možete potražiti na specijalnoj ruskoj klinici VIP Vorobjev.

Na ovoj modernoj, savremeno opremljenoj klinici veoma se uspešno leče razne bolesti zavisnosti, a tretman zavisnosti od alkohola pokazao se kao jako efikasnim čak i kada su u pitanju hronični zavisnici.

Uz pomoć vrhunskih stručnjaka koji poseduju bogato iskustvo, lečenje alkoholizma je moguće. Zato izaberite VIP Vorobjev i pružite sebi i svojoj porodici novu šansu.

Marihuana je droga koja izaziva snažnu psihičku zavisnost

0
marihuana je droga

U današnje vreme, droga je veoma rasprostranjena svuda oko nas. Nažalost, čak i u školskim dvorištima je moguće doći u kontakt sa psihoaktivnim supstancama, i veoma ih je lako nabaviti. Marihuana je droga koja se najčešće koristi među omladinom jer je vrlo dostupna. Pritom, za nju se vezuje niz pogrešnih uverenja, poput toga da nije opasna i da čak pozitivno utiče na zdravlje.

U ovom tekstu možete saznati više o svim opasnostima marihuane, jer ova droga izaziva snažnu psihičku zavisnost, koja zahteva stručnu pomoć!

marihuana je droga 1Marihuana je droga koja se suviše olako shvata

Kada biste anketirali srednjoškolce povodom njihovih stavova prema marihuani, došli biste do razočaravajućih rezultata. Naime, mnogi od njih smatraju da je marihuana poput cigareta, i da je čak zdravija od njih. Medicinski stručnjaci znaju koliko je ovo daleko od istine, jer marihuana ostavlja psiho-fizičke posledice i narušava zdravlje. Međutim, dezinformacije i konformiranje grupi vršnjaka su definitivno jači razlozi od dokazanih činjenica kada je u pitanju tinejdžerska populacija.

Kao i kad je u pitanju alkoholmladi često prvi put probaju marihuanu u krugu svojih vršnjaka, a glavni motivi za to su radoznalost i želja za priznanjem i prihvatanjem u društvu. Međutim, što se ovo češće praktikuje, brže dolazi do formiranja snažne psihičke zavisnosti.

Marihuana je droga koja dovodi do snažne psihičke zavisnosti

Prvobitni efekti marihane su sledeći: euforija, opijenost, usporenost i smanjena kontrola ponašanja. Međutim, kod mnogih se javljaju napadi panike, praćeni anksioznošću i paranojom, a dok ova neprijatna stanja traju, ljudi mogu da naškode sebi jer su krajnje nepredvidivi. Što se supstanca duže koristi, posledice su dugotrajnije i ozbiljnije. Zavisnici se povlače u sebe, gube interesovanja i motivaciju, prisutan je osećaj otupelosti i osećaju se malaksalo. Takođe imaju probleme s pamćenjem i potpuno zapostavljaju svoj društveni i profesionalni život. Sve ovo govori u prilog tome da je došlo do veoma negativnih promena u životnim navikama i snažne psihičke zavisnosti.

Statistike pokazuju da je najveći broj dugogodišnjih zavisnika ušao u svet droge upravo zahvaljujući marihuani. Ovo je još jedan dokaz da je reč o zaista opasnoj psihoaktivnoj supstanci koja preti da ugrozi sve što je bitno u životu. Zato je jako bitno potražiti stručnu pomoć na vreme i tako pronaći izlaz iz začaranog kruga.

marihuana je droga 2

Lečenje zavisnosti od marihuane na klinici Dr Vorobjev

Ukoliko se pitate koje je najbolje mesto za lečenje bolesti zavisnosti, nema sumnje da je to klinika Dr Vorobjev, koja već dugi niz godina postiže uspehe na ovom polju. Čak i kada su situacije izgledale krajnje beznadežno, ova klinika je uvek tu da pruži ruku spasa i pokaže ljudima da je izlečenje moguće, bilo da je reč o borbi sa najtežim zavisnostima, poput heroinske, ili prevazilaženju psihičkih problema.

Lečenje psihičke zavisnosti je izazovan cilj, ali ovo je jedini način da zauvek pobedite zavisnost i da postane deo vaše prošlosti, koja vas nikako ne determiniše. U prijatnom, udobnom ambijentu koji ova klinika nudi imaćete sve potrebne uslove za rehabilitaciju. Osim toga, svetski stručnjaci će sve vreme biti tu kako bi vam pružili neophodnu podršku i pomoć. Izlečenje je moguće, a ova klinika je tu da vam to i dokaže.

Popularni teniser osvojio je pravu „bombu“

0
lepotica tenis del potro

Crnokosa lepotica s više od milion pratilaca na Instagramu bila je jedna od onih koje su bile u fokusu rimskog ATP 1000 turnira, posebno iz razloga što je bila deo lože Juana Martina del Potra…

„Bio je jako opušten. Umirali smo od smeha. Pravi kavaljer, gospodin.“, otkrila je nedavno Sofija Jimenez, 28-godišnja argentinska manekenka, detalje njihovog prvog izlaska.

Mediji iz Argentine zadnjih su meseci samo nagađali da su u vezi, ali nakon Rima, posebno šokantnog meča u kojem je padala u trans dok je Del Potro propuštao meč-loptu, čini se da dvojbi više nema…

„Ukoliko me Del Potro pozove na izlazak, prihvatila bih“, tako je sve počelo.

„Volim njegove mišiće!“, izjavila je lepotica u jednom intervjuu, dok je ta novinarska provokacija izgleda  došla do Del Potra.

Romansa je tek započela, na pravoj lokaciji, u Rimu, ako nije još ranije, što je verovatnija opcija…

Sve je počelo kao zezanje, a na kraju nije mogao da odoli najpopularnijoj manekenki: ‘Dobro smo se smejali, volim njegove mišiće, a i pravi je gospodin!’

Ogrebi & osvoji popust do 40% – Fashion company

0
fashion company nagradna igra
Foto: Fashion company

U prodavnicama Fashion company od 17.05.2019. startovala je akcija OGREBI & OSVOJI POPUST od 20 do 40% koji se obračunava na aktuelne cene proizvoda iz kolekcije proleće/leto 2019, uključujući i artikle koji su deo MID SEASON SALE ponude.

Prilikom kupovine na kasi se obračunava popust  koji ste ogrebali na kuponu. U akciji ne učestvuju artikli brendova PREMIATA (Izuzev modela ANDY), GUESS (Nakit, satovi i naočari), TOMMY HILFIGER (satovi i plažni program), BATA, PACIOTTI i CAMPER (sredstva za održavanje) i CALVIN KLEIN (veš i plažni program).

Maksimalni iznos računa po jednom kuponu je 100,000 RSD. Očekujemo Vas u našim radnjama u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu (od 19.05.) i Nišu.

R.br. PRODAVNICA GRAD ULICA I BROJ
1 Replay Store BG Knez Mihailova 33
2 Superdry BG Knez Mihailova 34
3 Liu Jo BG Knez Mihailova 34
4 Steve Madden BG Knez Mihailova 35
5 Cesare Paciotti BG Knez Mihailova 30
6 Camper Store BG Terazije 31
7 Calvin Klein Jeans, TC Rajićeva BG Knez Mihailova 54
8 Fashion&Friends, TC Rajićeva BG Knez Mihailova 54
9 Levis, TC Rajićeva BG Knez Mihailova 54
10 Scotch&Soda, TC Rajićeva BG Knez Mihailova 54
11 Timberland, TC Rajićeva BG Knez Mihailova 54
12 Tommy Hilfiger, TC Rajićeva BG Knez Mihailova 54
13 Fashion&Friends, TC Big Fashion BG Višnjička 84
14 Bata, TC Big Fashion BG Višnjička 84
15 Bata City Store, TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
16 Calvin Klein Underwear, TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
17 Diesel, TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
18 Fashion&Friends, TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
19 Guess, TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
20 Timberland, TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
21 Tommy Hilfiger, TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
22 Levis, TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
23 Mango,TC Ušće NBG Bul.Mihaila Pupina 4
24 Bata City Store, TC Delta City NBG Jurija Gagarina 16
25 Calvin Klein Underwear, TC Delta City NBG Jurija Gagarina 16
26 Fashion&Friends, TC Delta City NBG Jurija Gagarina 16
27 Timberland, TC Delta City NBG Jurija Gagarina 16
28 Guess Jeans, TC Delta City NBG Jurija Gagarina 16
29 Mango, TC Delta City NBG Jurija Gagarina 16
30 Denim Lab, TC Delta City NBG Jurija Gagarina 16
31 Fashion&Friends, TC Plaza (od 19.05.2019.) KG Dimitrija Tucovića bb
32 Replay Store NS Zmaj Jovina 10
33 Bata City Store, TC Big NS Sentandrejski put 11
34 Fashion&Friends, TC Big NS Sentandrejski put 11
35 Mango, TC Big NS Sentandrejski put 11
36 Calvin Klein, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
37 Diesel, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
38 Fashion&Friends, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
39 Guess, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
40 Levis, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
41 Replay, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
42 Steve Madden, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
43 Superdry, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
44 Timberland, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
45 Tommy Hilfiger, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
46 Bata, TC Promenada NS Bulevar oslobođenja 119
47 Fashion&Friends, TC Forum NI Obrenovićeva 42
48 Bata City Store, TC Forum NI Obrenovićeva 42
49 Levis,TC Forum NI Obrenovićeva 42
50 Tommy Hilfiger,TC Forum NI Obrenovićeva 42

LEGENDA KIČA – Zbog seksi stihova hteli su da joj zabrane nastupe

0
mica trofrtaljka
Foto: YouTube screenshot

„Ala volim dobru kuru po dva-tri put na dan, to skida temperaturu ko dlanom o dlan“, samo je jedan od stihova nekad kontroverzne – za neke verovatno još i danas – pevačice Milice Ostojić, poznatijom pod umetničkim imenom Mica Trofrtaljka.

Legendarna šund umetnica, kako je mnogi danas nazivaju, počela je da peva šezdesetih godina po kafanama, a ubrzo se proširio glas o njenim dvosmislenim pesmama u kojima je proste reči često zamenjivala sasvim nevinima, kao što je, na primer, „Predem vunu i kučinu“, „Drž se ćerko tvrdog kursa“, „Jeremiji kunac do kolena“, „Rđavome kupcu i dlake smetaju“ kao i  legendarna „I labavi ume da zabavi“.

Nijedna od tih pesama nije eksplicitno seksualna, ali je itekako sugestivna.

O ovoj underground kraljici šunda snimio se i dokumentarni film, glumila je u filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Miris poljskog cveća“, „Mi nismo anđeli“, „Rane“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“… S Rambom Amadeusom i Borom Čorbom snimila je pesmu „Amerika i Engleska biće zemlja proleterska“.

Milica je rođena u selu Milićevci kraj Čačka, gde i danas živi. Imala je teško detinjstvo. Majka je preminula kad je imala samo pet godina, a otac se ubrzo ponovno oženio.

„Maćeha, za koju se ne sećam da je ikada bila trezna, rodila je brata Miroslava i sestru Branku. Odgojila sam ih iako sam i sama bila dete, imala sam tada 10 godina. Sećam se, otac se vrati kući sa železnice, a maćeha mrtva pijana, on onda ubije boga u njoj, šta da ti pričam, bili su to teški dani“, ispričala je. Nije volela školu, ali je volela muziku. Roditelji su joj branili da se time bavi, ali je zato sama naučila da svira harmoniku koju je njen brat dobio.

Udala se s tek 17 godina i to za čoveka kojeg je dotad tri puta videla. Radoslav je bio njena najveća podrška tokom cele karijere i života i jedini ju je podržavao u muzičkoj karijeri.

„Pamtim da mu je njegov brat nudio novog fiću ako me otera i tako njihovu porodicu spasi sramote. Isto je mom mužu nudio i moj otac. A tek ogovaranje suseda, ne volim se toga ni setiti“, kaže Mica.

Pevati u kafanama počela je 1965. godine i ubrzo postala pravi hit. Širio se glas o njoj i uskoro je postala prava underground zvezda. Radoslav ju je pratio na svakom nastupu kako ne bi bilo neugodnih situacija. Probila se hitom „Davorike dajte“ koja je objavljena 1968. godine i koja je doživela mnogo obrada, a ona ju je pevušila u filmu „Lepa sela lepo gore“ kao teta Đana, koja je u istom ostvarenju izgovorila i legendarne rečenice: „Vidi ćunu, prava partizanska“ i „Šut’, bolan, erotika“.

Iako je bila velika zvezda, na televiziji joj nikad nisu dali da peva svoje pesme jer su bile „sramotne“.

„Po čemu ove današnje pesme što pevaju o ‘ostavljenim gaćicama’ nisu sramotne?! Svi znaju da se preko kauča snimatelja, reditelja i ko zna koga još u moje vreme za čas posla snimala ploča. Ja tako nisam radila, mene je prihvatila kafanska publika i zahvaljujući njoj postigla sam toliku popularnost bez reklame i svemoguće televizije“, rekla je.

Ali, bila je u milosti Josipa Broza Tita, za kojeg je i nastupala jednom prilikom.

„Bilo je to u Domu sindikata na dodeli zlatnih i srebrnih ploča. Tito i Jovanka su sedeli u prvom redu, a ja sam pevala svoj najveći hit ‘Davorike dajke’. Kada sam sišla sa scene, prišao mi je neko iz organizacije i rekao da drug Tito traži da se vratim na binu i otpevam ‘Nišku banju’. Ih, jedva sam dočekala. Dok sam trčala ka bini pritrčao mi je neko iz protokola i upozorio da se ne vrckam i ne izvodim kojekakve ludorije. Ali čim sam se dohvatila mikrofona i videla da je Tito odlično raspoložen, počela sam plesati, njišući kukovima i svim što uz to ide. Cela dvorana me pratila aplauzom na čelu s Titom i Jovankom“, rekla je.

Svog muža, kako je priznala, nikad nije prevarila jer on je za nju bio svetinja, a danas je udovica i živi sama.

Iako je nedavno rekla kako planira da snimi novu pesmu, kafane više nisu mesta na kojima želi da izvodi nove numere.

„Osam godina sam s mužem i decom živela na relaciji Frankfurt – Milićevci. Bile su to zlatne godine, kafane su bile pune, a ljudi srećni i nasmejani, nije se gledalo ko je koje nacionalnosti niti vere. Radila sam po celoj Nemačkoj, Francuskoj, Austriji. Ovo danas nije ni blizu onome što je nekad bilo. Danas su kafane kao bojno polje, sevaju pištolji na sve strane, nije to više za mene“, rekla je Mica.

Daniela Boracheva – „Modna policajka“ sa velikim iskustvom u svetu mode

0
modna policija daniela boracheva

Naša današnja gošća prevashodno se bavila modelingom, za vreme bivše Jugoslavije bila je jedna od najpopularnijih modela u Bugarskoj i šire. Danas je prepoznajemo po TV emisijama čiji je autor a danas i voditelj, poznatog TV formata ‘1Desetka’ na ‘Grand’ televiziji.

1. Daniela, ove sezone imali smo puno zanimljivih modnih trendova, koji ti se trend ove sezone najviše dopao i svakako si ispratila isti?

Ja sam neko ko je ceo život povezan usko sa modom s obzirom na moju prvu profesiju. Ali nikad nisam slepo pratila modne trendove, vec ih uvek prilagodjavala svom stilu oblačenja. Tako da od trendova ove sezone sam nesto koristila , a nesto prosto mimoišla. Animal print nije moja šolja čaja, možda samo u detaljima i to vrlo pažljivo, jer je mnogo tanka granica da to bude totalni kič i promašaj.

Priznajem da sam ponesena trendom kupila neku haljinu, koju sam obukla jedan ,jedini put. Ali volim salonke u animal printu, koje odlično idu uz džins i belu košulju. To je moj stil. Tufne obozavam i rado ih nosim, kao i popularni kare, uz belu košulju ili zanimljivu majicu. Moja filozofija stila je da manje je više. Fluorescentne boje nosim jedino u sportskim outfitima, odnosno na treningu.

Midi suknje pogotovu u popularni plise obozavam i naravno da ih ponekad nosim, ali posto su moje noge moj zastitni znak u vecini slucajeva se odlučim za mini.

2. Dame koje te odevnim kombinacijama uvek oduševe su?

Ikona stila za mene je kao i za mnoge verujem čuvena Victoria Beckham. Neverovatno je koliko ta žena ume da nosi sve što obuče. Njene modne kombinacije u većini slučajeva potpuno odgovaraju mom senzibilitetu. Ona je skoro uvek u crno belim kombinacijama sa ponekim detaljem.

Naravno sve to jako elegantno, svedeno i šik upakovano. Druga dama sa svetske scene, koja mi je omiljena je Carrie Bradshaw, dakle ne Sarah Jessica Parker, već njen lik Carrie. Ona je jedina žena koja ume da hoda u Manolo Blahnik , a da ostane živa po ulicama New Yorka. Ja sam probala, neslavno smo završili i moje Manolos i ja. Sa domaće javne scene izdvojila bih Cecu Ražnatović.

Uvek je obučena elegantno, sa merom i shodno prilici. Moja srpska Carrie Bradshaw je novinarka Kurira Ljiljana Stanišić. Kad vidim njene fotografije na Instagramu vidim New York u sred Beograda.

3. Šta misliš o rubrici ‘Modna Policija’?

Mislim da mnogo dobro radite ono što radite, ali u Srbiji je teško pronaći prave modne policajce. Vrlo malo njih ima hrabrosti da iskreno i objektivno prokomentariše nečiji stajling. Niko nikome ne želi da se zameri. A ja zameram vama što me uvek u anketama stavite u mnogo jakoj konkurenciji gde nemam šanse za pobedu. To je naravno bila šala.

Katarina Živković

modna policija
Foto: Instagram Screenshot @katarina_zivkovic_official

Daniela: Katarina je mnogo napredovala stilski od momenta kad se pojavila na javnoj sceni do danas. Na početku svoje karijere je znala totalno da promaši od frizure i boje kose, pa nadalje. Danas izgleda perfektno i uvek je lepo obučena. Ova sportska kombinacija je apsolutno ok za vožnju motora. Mislim da fali kaciga i bajkreska jakna.

David: Bez obzira što je na motoru, ovaj autfit iziskuje drugačiju obuću. Ove patike su previše dosadne. Katarina je sazrela što se odevanja tiče i retko kada greši.

Nikolina Kovač

modna policija
Foto: Instagram Screenshot @nikolina.kovac

Daniela: Toliko je holivudski lepa, da može da obuče bilo šta, to niko neće primetiti od njene lepote. Bez obzira na sve ona je uvek moderno i elegantno obučena, sa primerenom dozom seksipila. Tako je i u ovom slučaju. Nemam šta da zamerim. Za mene pobednica u današnjoj rubrici.

David: Nikolina je draga prijateljica naše rubrike, čak i mislim da se poboljšala od onig trenutka kada smo mi krenuli da je često komentarišemo. Šalim se naravno. Penna Atelier radi odličan posao sa Nikolinom, ovo je neki apstraktno-asimetrični look, po čemu je Penna i poznata, animal print se odlično uklopio.

Bojana Rajić

modna policija
Foto: Instagram Screenshot @bojanarajic

Daniela: Ona je srpska Victoria Beckham i time sam sve rekla. Konkretno u ovom slučaju, jedina moja mala zamerka je na kroj pantalona. Ja bih se lično odlučila za cigaret pantalone. Njoj stoje savršeno, jer ima savršene noge.

David: Bojana je zasigurno jedna od najbolje odevenih dama na Balkanu. Njoj je moda u krvi, u duši, u mozgu i sve to što ona ima i nosi u sebi ona projektuje spolja kroz svoj stil i fizički izgled. Oduvek me je oduševljavala, tako i ovde.

Ana Nikolić

modna policija
Foto: Instagram Screenshot @ananikolicofficial

Daniela: Mnogo mi je žao što jedna od najzgodnijih žena sa naše javne scene je dovela sebe u situaciju da mora da obuče džak. Ovo nije Ana Nikolić koju ja volim. Videla sam da se ozbiljno trudi da dovede svoje telo u top formu i tada ću sa zadovoljstvom da komentarišem njen stil. Ovde ga ne vidim.

David: Drago mi je što je Ana pre svega svesna svoje trenutne kilaže i što se u skladu sa njom i obukla. Ovo mi je odlično. Haljina super, frizura fantastična, torba i cipele kao i uvek nepogrešive. Svi žele staru Anu, mršavu Anu, lepu Anu, mislim da Ana zaslužuje da bude srećna i zadovoljna sobom.

Edita Aradinović

modna policija
Foto: Instagram Screenshot @editaaradinovic

Daniela: Ona je mnogo zgodna devojka, ali stilski mi je malo nejasna. Ima i sjajne kombinacije i velike promašaje. Konkretno u ovom slučaju nije mogla mnogo da pogreši. Ali mi je to jako monotono i dosadno. Mislim da su ruske kape , bile aktuelne prošle zime a i ne ide mi uopste uz njen outfit.

David: Vrlo atraktivna, drugačija. Ne eksperimentiše previše, ali je uvek super i skladno odevena. Bez oscilacija. Autfiti iz poslednjeg spota su fantastični, Elena je odradila odličan posao.

Alkoholizam – Kada je potrebno potražiti pomoć?

0
alkoholizam

Konzumiranje alkohola na našim prostorima je sasvim uobičajena stvar, koju društvo ne osuđuje. Bilo da su u pitanju srećni ili tužni događaji, smatra se da je normalno popiti „koju čašicu“ i na taj način odati poštovanje. Sve dok su u pitanju povremene situacije i umerene količine pića, mogli bismo reći da je situacija pod kontrolom. Međutim, neretko se dešava da ljudi dođu do faze u kojoj više ne mogu da odole alkoholu. To je jasan znak da je došlo do formiranja bolesti zavisnosti, koja je poznata kao alkoholizam.

Zašto je alkoholizam veoma opasna bolest?

Alkoholizam je bolest, koja je pretnja svemu u čovekovom životu. Počevši od narušavanja zdravlja i mogućnosti prerane smrti, alkohol može da dovede do gubitka posla, ugleda, materijalnih prihoda, razvoda i raspada porodica. Ukoliko situaciju sagledamo realno, jasno je da alkoholičari uništavaju sebi živote, ali i svojim dragim ljudima, pre svega porodici.

Alkoholičari vremenom sve više propadaju, i na fizičkom i na psihičkom planu. Redovna upotreba alkohola dovodi do oštećenja organa za varenje, kao i jetre, koja je najviše izložena pogubnom uticaju pića. S obzirom da se u njoj razgrađuje alkohol, vremenom dolazi do ciroze jetre, teške i neizlečive bolesti koja dovodi do smrti većine alkoholičara.

Alkoholizam dovodi i do oštećenja nervnog sistema i psihičkih problema. Ovo se prepoznaje u međuljudskim odnosima i promenljivom raspoloženju alkoholičara. U odsustvu pića, potpuno se povlače u sebe i deluju krajnje apatično svojoj okolini. Jedna od najdramatičnijih komplikacija do koje može doći jeste delirijum tremens, koji je praćen jako neprijatnim simptomima i zahteva lečenje u hospitalnim uslovima, jer postoji visok rizik da dođe do smrtnog ishoda.

Zavisnost od alkohola spada u najteže vrste zavisnosti, a sami alkoholičari pokazuju veliku odbojnost prema lečenju, iako je ono neophodno. Zajedno sa njima raspada se i njihova porodica i sve vredno što su stvorili tokom života. Nije retka situacija da ih partneri napuštaju, a bez prihoda ili pomoći sa strane, često završavaju na ulici.

Alkoholizam – Kada je potrebno potražiti pomoć, i gde? Na klinici Dr Vorobjev!

Da li ste primetili da sve češće konzumirate alkohol i da vam je teško da uspostavite kontrolu kad pijete? Ukoliko jeste, to ukazuje da polako dolazi do formiranja zavisnosti. Bolje je na vreme reagovati i tako sprečiti veću štetu. Nažalost, većina ljudi se ne uključuje u lečenje na svoju inicijativu jer veoma dugo poriču sebi i drugima da imaju problem. Zbog toga je podrška porodice i prijatelja jako bitan faktor izlečenja. Oni treba da ohrabre zavisnika da započne lečenje i istraje u njemu.

lecenje zavisnosti dr vorobjevPostoji pravo mesto gde možete dobiti svu neophodnu pomoć i podršku u ovoj izazovnoj borbi, a to je klinika Dr Vorobjev. Na njoj se sprovodi tretman lečenja zavisnosti od alkohola koji se pokazao veoma uspešnim čak i kod najtežih zavisnika, koji nisu mogli da zamisle da provedu dan bez konzumiranja pića. Uz pomoć vrhunskih stručnjaka i podršku nakon lečenja, i vi možete promeniti svoj život.

dr vorobjev klinika za lecenje zavisnostiOva klinika je moderno opremljena i ima sve što vam je potrebno kako biste se osećali prijatno tokom boravka u njoj. Poklonite poverenje najboljoj klinici i izaberite Dr Vorobjev, a nakon toga zakoračite u novi život bez alkohola.

 

Stres na poslu – Veći problem nego što izgleda!

0
stres na poslu

U današnje vreme je uobičajeno da se ljudi žale na stres na poslu, koji je postao deo naše svakodnevnice. O kojem god poslu da je reč, ovaj fenomen je svuda prisutan i deluje kao da ga je nemoguće izbeći, pa smo se nekako i pomirili s tim. Međutim, ukoliko je čovek duže vreme pod stresom, dolazi do narušavanja njegovog zdravlja. Poenta je da je svaka vrsta stresa opasnija nego što mislimo. U ovom tekstu saznajte zbog čega je to tako i kako se stvari mogu popraviti.

Zašto se javlja stres na poslu?

Stres na poslu se javlja iz više razloga.

Prvi i najupadljiviji jeste nedovoljno stimulativna plata, koja utiče da se ljudi osećaju anksiozno i zabrinuto, jer ne znaju da li će njihovi prihodi pokriti sve njihove troškove. Međutim, novac nije jedini razlog. Istraživanja pokazuju da su menadžeri i ljudi na visokim pozicijama takođe pod stresom, a razlog za to je veliki pritisak od strane nadređenih. Ukoliko ovo potraje, dolazi do hroničnog iscrpljivanja i pojave koja je u psihologiji poznata kao burn out sindrom.

Neretko se dešava da posao ne pruža priliku za napredovanje. I ovo može biti važan izvor stresa, naročito za mlade i ambiciozne ljude, kojima je posao potreban ali nemaju dovoljno prostora za usavršavanje i razvoj svoje karijere.

Ne treba zanemariti ni lošu atmosferu na radnom mestu i međuljudske odnose. Ovo se često pokazuje kao presudan faktor zadovoljstva poslom, često značajniji od same plate.

Iako je sve ovo tačno, treba imati na umu da je sve individualno. Neki ljudi lako podnose promene i raduju im se, a drugima su novine veoma stresne. Takođe, neke ljude manje stvari i svakodnevne sitnice neće vidno uznemiriti, drugi će se nervirati, bilo naglas, bilo u sebi. Ovo poslednje može izazvati brojne psihosomatske bolesti, koje polako ali sigurno narušavaju zdravlje i ravnotežu organizma.

Pobedite stres na poslu – Klinika VIP Vorobjev je rešenje!

Postoje brojni načini da se izborite sa stresom, od kojih su neki manje a neki više uspešni. Ukoliko se već duže vreme osećate loše i napeto, ukoliko ste preokupirani mislima o poslu čak i kada ste kod kuće, i ne uspevate da se koncetrišete na ostale stvari, možda je pravo vreme da potražite stručnu pomoć.

Naša preporuka je poznata klinika VIP Vorobjev, koja je pomogla brojnim ljudima da pobede razne psihičke probleme. Osim toga, veoma je uspešna kada je u pitanju lečenje bolesti zavisnosti, a to se odnosi i na one najteže. Neverovatne, ali istinite priče bivših zavisnika govore u prilog tome da je reč o zaista ozbiljnoj klinici. Na kojoj rade svetski priznati stručnjaci koji uvek znaju pravi put do izlečenja.

Ova klinika je odličan izbor kada je u pitanju hroničan stres, jer pruža sve potrebne uslove za potpunu rehabilitaciju duše i tela. Tome doprinosi i prijatan ambijent u kome ćete ponovo pronaći izgubljeni mir. Uz pomoć vrhunskih stručnjaka, uspećete da prevaziđete stres sa kojima se suočavate i naučićete kako da se efikasnije nosite sa svakodnevnim problemima.

Klinika VIP Vorobjev uvek je tu za vas, zato odaberite najbolje za svoje zdravlje.

DALEKO OD TRONA – Kraljevsko dete koje nikada neće biti princ

0
princ
Foto: Instagram @meghanmarkle_official

U ponedeljak u 5:26 sati vojvotkinja od Sussexa rodila je sina u londonskoj bolnici, nedelju dana nakon termina za porođaj. Meghan Markle bila je okružena porodicom, uz nju su na porođaju bili suprug princ Harry i majka Doria Ragland.

Iako je htela da se porodi kod kuće, u kući Frogmore u Windsoru, kasno uveče u nedelju odvezli su je u londonsku bolnicu Portland.

Navodno su to veče imali kućno druženje s prijateljima, gledali su BBC-evu seriju „Line Of Duty“, a kasnije je dobila je trudove.

Iako je uobičajeno da se u objavi za javnost navede medicinski tim koji je učestvovao u porođaju, kao što je dosad bilo sa sva tri deteta Kate Middleton i princa Williama, Meghan i Harry to nisu spomenuli. Inače, porođaj u privatnoj bolnici Portland košta oko 15.000 funti.

Iznenađujuće je bilo i kad je Harry dao izjavu za medije u ponedeljak posle podne, što William nikad nije učinio. Vidno uzbuđeni princ pred novinarima se nervozno smeškao, a priznao je i da još uvek nisu odlučili kako će se beba Sussex zvati.

„Beba je kasnila pa smo imali vremena da razmišljamo o tome. To je idući korak, još nismo odlučili“, rekao je.

Na kladionicama zasad najbolje stoje Arthur, Albert, Philip, James i Alexander.

Arthur i Albert bili su u užem izboru i za treće dete Kate i Williama. Radi se o imenima s kraljevskom tradicijom. Arthur je bio sin kraljice Viktorije, a Albert njen suprug.

S obzirom na veliku povezanost s dedom Philipom, Harry bi mogao insistirati na tome da se njegov sin zove po njemu.

James bi moglo biti ime koje će odati počast ne samo kraljevskoj tradiciji, nego i Meghaninim irskim korenima, jer je James VI i I bio kralj Škotske, odnosno kralj Engleske i Irske.

Alexander je takođe ime koje bi odalo počast princu Philipu jer je njegov otac bio princ Louis Alexander od Battenberga. Spominjao se i Alvin, kako se zvao Meghanin deda, ali sve ćemo saznati za nekoliko dana.

Zna se, međutim, kako će se beba prezivati. Kraljičina porodica nosi prezime Mountbatten-Windsor. Da je Meghan rodila devojčicu, imala bi titulu Lady Mountbatten-Windsor. Dečak će imati titulu grofa od Dumbartona. To je odredila kraljica Elizabeta II pre njihovog venčanja, kad je Meghan i Harryju dala titulu vojvotkinje i vojvode od Sussexa.

Dete, dakle, neće biti princ, a to je zasluga starih pravila, tačnije pravila koje je uveo kralj George V početkom 20. veka. Prema njegovoj odluci, samo najstarija deca najstarijeg unuka kralja ili kraljice imaju pravo na titulu princa ili princeze. To bi značilo da, u ovom slučaju, samo prvi Williamov sin ima pravo da bude princ, dok njegova sestra i brat nemaju.

Kraljica Elizabeta je to promenila odlukom iz 2012. godine, nakon što su se Kate i William venčali i odlučila da će sva njihova deca imati titule princa/princeze i da će ih oslovljavati s Njihovo Visočanstvo (His/Her Royal Highness).

Istu odluku mogla bi doneti i za decu Meghan i Harryja, ali oni to moraju i prihvatiti.

Naime, u istoj situaciji bila je i njena ćerka princeza Anne. Njena deca nisu trebala da imaju titule princa i princeze pa joj je kraljica ponudila da ćerka Zara bude princeza. Anne je to odbila. Deca princa Edwarda i njegove supruge Sophie imala su pravo na titule, ali su i oni to odbili.

S obzirom na to da glasine kažu kako Meghan i Harry nisu oduševljeni činjenicom da bi njihov sin trebao biti grof pa planiraju odbaciti i tu titulu, teško da će beba Sussex ikada postati Njegovo Visočanstvo, princ.

Inače, beba je trenutno sedma po redu za nasledstvo za tron Ujedinjenog Kraljevstva. Ispred njega su Charles, William, George, Charlotte, Louis i otac Harry.

Prema tradiciji, kraljevska beba ima više kumova, a kladionice su otvorene i za te pozicije. Uglavnom se radi o bliskim porodičnim prijateljima, a sad je posebno zanimljivo jer Meghan ima jako slavne prijateljice, puno slavnije nego što je bila ona pre nego što je ušla u kraljevsku porodicu.

Na popisu mogućih kumova tako je i najbolja svetska teniserka Serena Williams, koja je njena prijateljica već godinama. Moguće je da će kuma biti i Oprah Winfrey, a u kombinaciji su Amal i George Clooney. Svi su bili na kraljevskom venčanju prošle godine i često se druže.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели George Clooney + Amal Clooney (@_george_clooney_official_) дана

Nakon što je Meghan počela vezu s Harryjem, pitala je Serenu kako da se nosi s pažnjom javnosti, Oprah joj je takođe bliska, a sarađuje i s Harryjem na dokumentarcu o mentalnom zdravlju za Netflix.

Amal je navodno bila ključna figura kad se Meghan preselila u London i pomogla joj je da se prilagodi britanskom načinu života, a nakon venčanja ona i Harry su proveli par dana u Italiji kod nje i Georgea.

Naravno, biće i kumova s Harryjeve strane, a očekuje se da će jedna od njih sigurno biti Zara Tindall. Nekadašnja divlja devojka kraljevske porodice ima puno toga sličnoga s bratom Harryjem, koji je takođe voleo žurketi, a on je kum nezinoj ćerki Leni.

Harry je uvek bio blizak i s princezom Eugenie, koja je jedna od prvih iz familije koja je upoznala Meghan dok su se još zabavljali.

Pretpostavlja se i da bi američka dizajnerka Misha Nonoo mogla biti jedna od kuma jer je upravo ona dogovorila njihov prvi spoj.

Moguće je da će, usprkos stalnim vestima o njihovoj svađi i neslaganju, jedna od kuma biti Kate Middleton, koja je godinama bliska s Harryjem.

Modna policija: Milija Čolić – Iskren ali ne i slatkorečiv

0
modna policija
Foto: Trendy portal

Ljudi poput Milija Čolića uvek su bili strah i trepet naše javne scene. Svaka njihova reč uvek se daleko čula. Iskren, ali ne i slatkorečiv, baš Mili našao se u rubrici ‘Modna Policija’.

Mili, u svojoj emisiji ‘Estradanje’ uvek više voliš da ugostiš dame, kako prepoznaješ jednu damu sa stilom?

  • Ova konstatacija je apsolutno tačna, jer šou biznis zanimljivim čine pevačice, a ne pevači! Lako je prepoznati damu sa stilom. To je osoba koja ne kasni na snimanje, javlja se na telefon, odgovara na poruke. Dama sa stilom zna da hoda u pantalonama i da sedi u suknji. Dama sa stilom ne prati modu, jer moda prati nju. Dama sa stilom se oblači tako što zna u kom je godišnjem dobu, trenutno, i kojoj društvenoj prilici treba da prisustvuje. Dama sa stilom diše kiseonih a izdiše stil. Znam mnogo dama sa stilom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MILI ČOLIĆ (@milicolic_estradanje) дана

Živimo u vremenu u kojem svako sebe može nazvati modnom ikonom, ko je po tebi osoba koja taj epitet nosi sa punim pravom i zašto?

  • Jelena Karleuša je žena sa ovih prostora koja epitet „modna ikona“ nosi sa punim pravom. Jasno pravi granicu između poslovnog i privatnog izgeda. Nepogrešivo pravi kombinacije za scenu, televizijske emisije, i uvek zna gde se nalazi pa se shodno toj prilici i oblači. Uvek mi se čini da i kada napravi neku grešku, to uradi namerno. Modna ikona je zato što je do sada sve moguće i nemoguće stvari obukla, a opet uspe da nas svaki put ponovo iznenenadi. Za razliku od mnogih dama sa javne scene koje su samo obučene, Jelena je uvek stilizovana. Pored nje jako mi se dopada izgled Nikoline Kovač. Jako atraktivna i negovana mlada žena. Ilda Šaulić prati modu, ali joj zameram što se ne igra više, s obzirom da ima ukusa i stila, uvek ide na sigirno, pa je malo dosadna u vizuelnom identitetu. Ana Bekuta je žena koja je svesna sebe i svoje pozicije na estradi, kod nje mi se jako dopada insistiranje na domaćim dizajnerima čije modele često nosi. Među muškarcima ovu titulu mogu da nose Boško Jakovljević i Ašok Murti koji imaju savršeno izgrađen stil. Fotograf Đorđe Bukvić u poslednje vreme svojim kombinacijama, pored rada, privlači moju pažnju na Instagramu. Dopada mi se način na koji preteruje.

Šta misliš o rubrici ‘Modna Policija’?

  • Mislim da imate mnogo posla, a malo policijaca koji su sposobni da srede situaciju na javnoj sceni. Drago mi je da sam došao na red jer ja sam jedan od najsposobnijih.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MILI ČOLIĆ (@milicolic_estradanje) дана

1. Hana Hadžiavdagić Tabaković

modna policija hana
Foto: Instagram @hana

Mili: Kada ste me pozvali na budem gost rubrike očekivao sam da ću komentarisati dame koje su poznate široj javnosti. Lik i delo Hane Hadžiavdagić ne poznajem u celosti. Koliko znam ona je influenser i modna blogereka, jer to valjda ide u paketu. Nikada na njoj nisam video ništa spektakularno. Jednom sam je gledao u jednoj TV emisiji gde mi se nije dopalo njeno ponašanje i gestikulacija, previše opušteno, glasno i za jednu devojku previše „muževno“. Svakog momenta sam mislio da će ustati i prebiti jadnog voditelja. No, vratimo se na Hanin modni izraz. U celini celosti ne dopada mi se kako se oblači, a ovo što vidimo na ovoj fotografiji je smuti pa prospi. Neko ko sebe promoviše kao modnu blogerku trebalo bi da ide ispred vremena, a ne da se oblači po uzoru na prosečnu devojku koja ima Instgram i tri lajka na dve objave. Ova marama mi je totalni višak i promašaj, na stranu što izgleda da je vezana jer je u grad izašla sa viklerom na šiškama pa je htela da ga sakrije. Sve u svemu momentalno hapšenje za ovu mladu damu, koja je zgodna, ali šteta što nam to ne pokazuje.

David: Hana je neko ko retko ume da pogreši. Ja volim njen fazon odevanja, uvek ispoštuje svaku normu i kodeks tog trenutka, odnosno trenutka za koji se oblači. Ovo je street-style look i sve je super osim turbana. Višak je.

2. Lidija Vukićević

modna policija lidija
Foto: Instagram @vukiceviclidija

Mili: Lidija Vukićević se balzamovala i svi komplimenti za figuru koja joj je savršena. Činjenica što ne menja frizuru mi je jako interesantna. Ukovrdžana kosa je njen zaštitni znak i dopada mi se što je sa ponosom nosi i ne haje za kritike da bi mogla da je promeni. Ono što Lidija oblači je predmet ozbiljne rasprave. Poručio bih joj da i mi i ona zna da nije ptica, zato ne bi trebalo da seda na ivicu modne provalije. S obzirom na to da poseduje telo devojke, ne bi trebalo da se oblači kao devojka bez stila. Obećao sam i da ću joj predložiti narednu destinaciju na koju bi trebalo da otputuje. Moj predlog su topli krajevi i plaže, generalno mesta na kojima može da se nosi samo kupaći kostim.

David: Lidija Vukićević je zaista najveći seks simbol sada Srbije, nekada Jugoslavije, vreme je ne gazi a ona ne posustaje. Čizme su mi vrh, trendi i totalno lude!

3. Marija Lazić Živković

modna policija marija zivkovic
Foto: Instagram @maryzivkovic

Mili: Mariju Lazić poznajem lično tako da sa punim pravom tvrdim da nije Instagram prevara. Podjednako je atraktivna i na fotografijama i uživo. Vidi se da je kupoholičarka i da prati modu. Maštovita je u modnim kombinacijama čak i kada mi se nešto ne dopada. Ne pravi velike greške, obučena je shodno svojim godinama, shodno svom zgodnom telu i shodno poslu kojim se bavi. Bela haljina na fotografiji mi se jako dopada, preuska je i odlično joj stoji. Marija nije seljančura i splavaruša koja bi sebi dozvolila da joj se ispod ovakve haljine ocrtava veš. Ili je ispod gola ili ima specijalan donji veš, i jednu i drug stvar cenim i podržavam. Zamenio bih obuću i tašnu, ali generalno Marija je od svih dama koje ste mi danas ponudili apsolutna pobednica.

David: Mene često prozivaju kako previše hvalim moje saradnice Karleušu i Marinu Visković. Nadam se da se to neće desiti i sa Marijom. Ja Mariju volim! Volim njen lik i delo. Volim sve što ona radi i volim njen stil. Marija je neko ko ima puno dobrih i high end komada. Svaki svoj autfit zabiberi nekin skupim komadom, ovde su to torba i cipele, modnog brenda Fendi. Haljina odlično ide uz njeno vitko telo i njeno lepo lice.

4. Ana Kokić

mlodna policija ana kokic
Foto: Instagram @anakokicmusic

Mili: Čini mi se da je ova fotografija nastala zbog 1.maja, jer ne verujem da je na nastup krenula sa bruslicom, ili je rešila da malo izbrusi svoj modni izraz?! Žestoki sam protivnik da se pevačice slikaju sa šrafcigerima, lopatama i ašovima povodom praznika rada, tako da ovu fotografiju neću komentarisati. Anu ću zamoliti da se više nikada, ali nikada ne slika sa alatom, besmisleno je i ne pristaje joj. Ovakve poze i autfiti sa kosilicama i grtalicama svojstvene su straletama, njoj ovo ne priliči. Tačka.

David: Brusilicu za koju pretpostavljam da ne zna kako se i gde koristi, iskoristio bih za brušenje ovog fake Chanel logoa. Na primer.

5. Aleksandra Živojinović

modna policija aleksandra zivkovic
Foto: Instagram @aleksandrazivojinoviccc

Mili: Aleksandra generalno nema izgrađen i osoben stil. Pripisujem to njenim godinama i činjenici da još ne zna gde i kako da troši novac koji zarađuje. Ona je prinuđena da stil kupuje od stilista što je odlično rešenje za nekoga ko nije kadar da se oblači sam. Na ovoj fotografiji vidimo sasvim prosečnu kombinaciju koju je ponela na venčanju Danijele Karić. Ogrnuti blejzer je najbolji deo kombinacije, dopada mi se jer celoj kombinaciji daje dozu ležernosti. Dobada mi se i odsustvo nakita, ali obuča mi je totalni promašaj. Sve u svemu obučena je kao da je morala da ide na ovu svadbu, jer da je istinski želela više bi se potrudila. Pohvalio bih brzo vraćanje u formu s obzirom na činjenicu da se nedavno porodila.

David: Aleksandra Živojinović ovde izgleda sasvim korektno. Blejzer vadi stvari, ali i haljina je okej. Ona kao ona ne ume čak ni ovo da iznese. Čak je i ovo preteško za nju.

Izdvojeni članci